Flux Partners voegt vier professionals toe aan team

14 mei 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Flux Partners heeft vier nieuwe teamleden verwelkomd. Wim Schot vervult de rol van Consultant, Soraja Haakmat die van Adviseur en Lisanne Castelein die van Junior Adviseur. Tom van der Reijden is nog niet afgestudeerd en schrijft momenteel zijn scriptie bij het adviesbureau.

Roeland Boonekamp, Paul Rimmelzwaan, Michiel Schroten, Florian Sterk en Michel Verlaan richtten in 2014 adviesbureau Flux Partners op. Volgens het kwartet heeft het advieskantoor een bijzondere invalshoek: “Het bureau onderscheidt zich door de focus op resultaatgedrevenheid. Altijd is het doel om de investering in de inzet van Flux Partners aantoonbaar terug te verdienen, door de hoogste EMVI-score*, een verbeterd projectresultaat, of een staande organisatie met minder faalkosten.” Nadat recentelijk Maarten Kröse en Sophie van der Meer zich al als adviseurs aansloten bij het bureau, is Flux Partners nu opnieuw uitgebreid met vier nieuwe professionals, waarmee het team is gegroeid tot zo’n dertig professionals. 

Wim Schot is sinds het begin van deze maand als Consultant actief bij Fluxpartners. Daarvoor werkt hij circa acht maanden bij Maandag, een specialist in detachering, organisatieverandering, werkprocesoptimalisatie, trainingen en marktonderzoeken. Hij vervulde daar de rol van Accountmanager Bouw & Civiele Techniek. Eerder was Schot bij Rijkswaterstaat, na er een achttien maanden durend traineeship te hebben doorlopen, ruim tweeënhalf jaar actief als Omgevingsmanager: “Ik ben werkzaam geweest in het beheersgebied West Nederland Zuid (provincie Zuid-Holland) van Rijkswaterstaat.” Hij legt uit daarbij veel contact te hebben gehad met externe partijen: “Ik werkte vaak samen met partners in de regio, ik voerde overleg en onderhandelde met indieners van vergunningen, beoordeelde bezwaarschriften en toetste ingewonnen adviezen. De Waterwet en de Wet Beheer Rijkswaterstaatswerken zijn belangrijke toetsingskaders in mijn werk.”

Zijn studententijd bracht Schot door in Utrecht aan de plaatselijke Hogeschool. In 2012 studeerde hij af en verkreeg hij zijn Bachelor of Applied Science diploma in Integrale Veiligheidskunde. Zijn afstudeeronderzoek schreef hij bij de gemeente Utrecht: “Ik heb onderzoek gedaan naar het effect van burgerparticipatie op de veiligheidsbeleving van bewoners in Utrecht. Dit onderzoek heb ik in een viertal wijken uitgevoerd. Het onderzoek omvatte enquêtes onder een groot aantal bewoners van de onderzochte wijken en interviews met professionals vanuit de diverse betrokken organisaties.”

Flux Partners voegt vier professionals toe aan team

Schot geeft aan het erg naar zijn zin te hebben bij zijn nieuwe werkgever: “Officieel ben ik Adviseur Project- en Tendermanagement bij Flux Partners in Amsterdam. Flux Partners maakt organisaties onderscheidend en succesvol. Door doelgericht anders te denken en doen, brengen wij nieuwe energie in elke onderneming. Wij gaan daarbij radicaal voor het hoogst haalbare.” 

Ook Soraja Haakmat is sinds kort werkzaam voor het Amsterdamse adviesbureau: “Ik ben zojuist begonnen bij Flux Partners als Adviseur Tendermanagement.” Eerder was ze ruim anderhalf jaar actief voor de gemeente Almere-Stad en omgeving als Uitkeringsdeskundige bij het UWV, de Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van diverse werknemersverzekeringen, waaronder de WW, WAO, WIA, de Ziektewet en de Wajong. Dat was meteen ook de eerste serieuze stap in haar professionele carrière, want daarvoor studeerde Haakmat nog.

Haar studententijd bracht ze door in Amsterdam aan de Vrije Universiteit, waar ze in 2016 haar bachelor in de Rechtswetenschappen afrondde. Tijdens haar studieperiode, die in 2012 begon, was ze – vanuit de vestiging in Eindhoven – circa drie jaar als Medewerker Toezicht verbonden met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Met die activiteiten stopte ze in 2015, waarna ze besloot om – bij wijze van meewerkstage – zich ruim een jaar voor de gemeente Haarlem in te zetten als Juridisch Adviseur.

Lisanne Castelein maakt sinds mei deel uit van het team van Flux Partners en vervult daar de rol van Junior Adviseur. Voordat ze begon bij het bureau studeerde Castelein aan de Technische Universiteit in Delft. Eerder dit jaar behaalde ze haar master op het gebied van Architectuur door het programma ‘Management in the Built Environment’ af te ronden. Daartoe schreef zij een thesis getiteld: ‘Circular contracting: Current status and vision for circular contracting in the building sector’. Aan diezelfde universiteit voltooide ze in 2014 ook haar bachelor in Architectuur. 

Tijdens haar studententijd deed Castelein al de nodige ervaring op bij verschillende bedrijven. Zo liep ze tussen februari 2016 en juli 2016 stage bij BBN Adviseurs, een adviesbureau voor gebouw en gebied. Haar stage bleek een succes, want nadien was ze er nog een half jaar actief voor het bureau als werkstudent: “Binnen BBN werkte ik mee aan verscheidene projecten, variërend van aanbestedingen tot het ontwerpen van een bouwproces-gerelateerd computerprogramma.” In 2017 werkte Castelein enkele maanden voor CFP Green Buildings: “In de functie van Junior Consultant voerde ik daar enkele interviews ten behoeve van de opbouw van een circulair platform met uitleg over circulair bouwen in de praktijk.” Ten slotte werkte ze daarna nog zo’n vijf maanden als Student Assistent bij het non-profit organisatie NEN.

Castelein laat in toelichting op haar start bij Flux Partners weten uit te kijken naar wat op haar pad zal komen: “Per 1 mei ben in dienst getreden bij Flux Partners als Junior Adviseur. Ik ga me hier bezighouden met het verder ontwikkelen van methodes voor de transitie naar een circulaire economie in de bouwsector. Circulair contracteren was ook mijn afstudeeronderwerp, dus ik vind het heel leuk om hier meteen mee aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd wat de komende tijd hier bij Flux Partners mij gaat brengen!”

De laatste van de vier aanwinsten is Tom Van der Reijden. In tegenstelling tot de drie andere nieuwelingen is Van der Reijden nog student: hij schrijft namelijk zijn afstudeeronderzoek voor het masterprogramma Construction Management & Engineering bij Flux Partners. Die studie volgt hij aan de Technische Universiteit Delft. Hij geeft aan blij te zijn bij het kantoor te kunnen werken aan zijn afsluitende onderzoek: “Juist de combinatie van aan de ene kant de theorie bij mijn studie en aan de andere kant de praktijkervaring bij Flux Partners vind ik waardevol voor mijn afstuderen.”

* Bij een EMVi-aanbesteding (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) wordt niet alleen gelet op de laagste prijs, maar ook op diverse kwaliteitscriteria.