PA Consulting organiseert Inhousedag voor studenten en starters

08 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Komende maand organiseert PA Consulting Group een inhousedag voor studenten en young professionals. Tijdens het zogeheten ‘Welcome to the Future’ recruitment-evenement kunnen deelnemers op een laagdrempelige manier kennismaken met het consultancykantoor.

Gevestigd in Utrecht en met in ons land meer dan 65 business consultants, designers, data scientists en technologie-experts, is PA Consulting Group een internationaal opererend managementadviesbureau met een divers aanbod van diensten. Zo helpt het bureau opdrachtgevers op het gebied van strategy, digital, business design, agile business intelligence & analytics en IT transformaties.

Inhousedag PA Consulting Group: ‘Welcome to the Future’

Om studenten te laten ervaren hoe het is om voor PA Consulting Group te werken, organiseert het consultancykantoor op 22 juni – van 15:00-18:00, op hun campus in Utrecht – een inhousedag. Doelgroep van het recruitmentevenement zijn in het bijzonder studenten en young professionals met een interesse in consulting, technologie en innovatie.

Aan de hand van korte pitches zal het consultancybureau de deelnemers laten zien hoe het is om bij PA Consulting Group te werken en welke type opdrachten zij vanuit hun kantoren over de hele wereld uitvoeren. De deelnemers zullen tijdens de middag worden voorgesteld aan de strategen, (data)scientist, innovators en consultants van het adviesbureau, die hen inzicht zullen geven in hoe hun eigen loopbaan bij en na PA Consulting er uit kan komen te zien.
PA Consulting Group organiseert op 22 juni het recruitmentevenement ’Welcome to the Future’Gevraagd naar wat deze inhousedag en een mogelijke toekomstige uitdaging bij het kantoor voor de groep young professionals zo interessant maakt, geeft Rens Pennings, werkzaam als Consultant bij PA Consulting aan: “Studenten kiezen PA omdat ze voor een breed palet aan klanten kunnen werken, ook internationaal, hun eigen carrièrepad kunnen vormgeven en een uitgebreid trainingsaanbod krijgen.” 

Ook wijst hij op het onderscheidende vermogen van het kantoor: “PA onderscheidt zich onder andere door haar management strategie services te combineren met premium faciliteiten en vaardigheden om prijswinnende innovaties te bedenken én te realiseren. Deze combinatie maakt ons niet alleen een toonaangevende consultancy, maar ook een unieke werkomgeving voor talent om zich breed te ontwikkelen.”

Kandidatenprofiel

Gevraagd naar het type kandidaten waar PA Consulting in het bijzonder naar op zoek is, geeft Christian Groot, ook Consultant bij het consultancykantoor aan: “Wij zoeken excellente studenten en/of young professionals die geïnteresseerd zijn in consulting, technologie en innovatie. Ze moeten een drive en energie tonen om hét verschil bij klanten te maken. Daarnaast verwachten we dat ze communicatief sterk zijn, zowel verbaal als schrift (Engels & Nederlands) en openstaan voor internationale uitdagingen. We vragen een sterk analytics, conceptueel en strategisch vermogen gecombineerd met een hands-on mentaliteit om complexe vraagstukken te challengen.”

Groot besluit: “Wij zoeken naar de volgende generatie PA disruptors die gedreven zijn om impact te maken, om te werken als consultant, maar te denken en acteren als ondernemer.” Geïnteresseerden kandidaten kunnen zich vóór 4 juni inschrijven voor de inhousedag.