Jules Coenen verbindt zich als associate partner aan BeBright

17 mei 2018 Consultancy.nl

BeBright heeft onlangs zijn team versterkt met Jules Coenen. Hij maakte recent de overstap vanuit Rabobank en is sinds enkele weken als Associate Partner verbonden aan het adviesbureau uit Utrecht. Bij BeBright zal Coenen zich in het bijzonder focussen op het ontwikkelen en het realiseren van regionale en innovatieve samenwerkingsverbanden.

Adviesbureau BeBright is specialist op het gebied van innovatie- en strategievraagstukken. Het kantoor tracht zijn kennis over markten en sectoren te verbinden met zijn internationale netwerk, om zo collaboratief duurzame groei te realiseren. Die ambitie ligt tevens ten grondslag aan de oprichting van het adviesbureau: “BeBright is ontstaan als antwoord op de behoefte van organisaties om grenzen te verleggen bij het nadenken over nieuwe producten en diensten, nieuwe markten, nieuwe strategieën en nieuwe marketing.” De circa dertig medewerkers van BeBright dragen allen bij aan die missie. Onlangs is Jules Coenen toegevoegd aan dat team.

Coenen is in april begonnen bij het bureau als Strategisch Adviseur en Associate Partner. Hij laat weten de overstap te hebben gemaakt vanuit zijn ambities op het gebied van ondernemerschap en circulaire economie. Zijn nieuwe werkgever benadrukt deze voorkeur: “Hij wordt gedreven door een grote passie voor duurzaamheid en nieuwe businessmodellen in de circulaire en biobased economy. Kansen in een transformerende economie voor een eerlijkere en duurzame business.” Het adviesbureau kan zich goed vinden in de werkwijze waarmee Coenen zijn ambities wil verwezenlijken: “Van buiten naar binnen werkend verbindt en inspireert hij. Gedreven door en voor de business. Gedeelde visie, analyse, trends, klanten, markten en toegevoegde waarde zijn daarbij leidend. Om morgen beter te zijn zullen we vandaag anders moeten denken.”

Jules Coenen, Associate Partner - BeBright

Voordat Coenen enkele weken geleden begon bij BeBright, werkte hij geruime tijd in het bedrijfsleven, waaronder vijfentwintig jaar voor Rabobank. Daar bekleedde hij verschillende bestuursfuncties, onder andere bij lokale vestigingen. Zo was hij van 2005 tot en met 2017 CEO van de locatie Weerteland en Cranendonck, nabij Eindhoven. Eerder – van 2001 tot en met 2004 – was hij Senior Vice President bij het hoofdkantoor in Utrecht en hield hij zich bezig met private banking en hypotheken. Coenen startte bij de Rabobank als CEO van de vestiging in Geleen, een functie die hij van 1994 tot en met 2000 vervulde. Hij begon zijn loopbaan in 1981 in de zorg, waarna hij waarna hij een aantal jaren werkte voor de Vendex Food Group.

Naast zijn werk bij de Rabobank en de Vendex Food Group stak Coenen zijn tijd ook in sociaaleconomische en maatschappelijke kwesties. Zo vervulde hij de rol van bestuurder binnen het Brabantse samenwerkingsverband Brainport. Dat platform tracht de hightechindustrie in en rondom Eindhoven met elkaar te verbinden. Een vergelijkbare functie bekleedde hij tussen 2006 en 2010, toen hij als bestuurslid onderdeel was van de commissie voor de gebiedsontwikkeling in Midden-Limburg. Ook was hij ruim negen jaar vicevoorzitter van de LWV-VNO, de Limburgse vertegenwoordiger van VNO-NCW, de grootste werkgeversorganisatie in Nederland.

Twee jaar na zijn start in de zorg, begon Coenen in 1983 aan de hogeschool van Zwolle met het bachelorprogramma Human Resources, die hij vijf jaar later afrondde. Ook later in zijn carrière keerde hij nog enkele keren terug in de schoolbanken. Zo begon hij in 2002 aan het tweejarige Executive Development programma aan de IMD Business School, en schreef hij zich een krappe tien jaar later in bij Comenius Leergangen, een organisator van programma’s voor ervaren executives in samenwerking met universiteiten en wetenschappelijke onderzoekscentra uit Europa, de VS, China en het Midden-Oosten. Daar focuste hij zich op European Studies en China.

Philip Idenburg, Managing Partner bij BeBright, laat weten erg blij te zijn met de komst van zijn nieuwe collega: “Coenen en ik kennen elkaar al lange tijd en ik ben erg trots dat hij ons team komt versterken met zijn jarenlange ervaring in het tot stand brengen van regionale samenwerkingen en innovaties. Ik ken hem als een ondernemende bestuurder en bankier die gedreven werkt aan het versterken van het innovatievermogen van regio’s.”

Coenen sluit zich daarbij aan en wijst tot besluit op het belang van goede samenwerking en wat daarvoor nodig is: “Als leider van een breed veranderprogramma heb ik beleefd dat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. Teambuilding en leiderschap zijn daarbij succesfactoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van de executie. Veranderen is boeiend, vitaliteit relevant en resultaat belangrijk.”

Gerelateerd: Jim van den Beuken als partner toegetreden tot BeBright.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup