Jim van den Beuken als partner toegetreden tot BeBright

12 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jim van den Beuken is onlangs als partner toegetreden tot het Utrechtse innovatie-adviesbureau BeBright. Van den Beuken zal zich hier onder meer gaan bezighouden met de oprichting van een nieuw Health Lab, dat de ontwikkeling van vernieuwingen binnen de zorg- en welzijnssector moet stimuleren.

Jim van den Beuken (1966) heeft uitgebreide ervaring met innovaties op het gebied van zorg en welzijn. Vanuit verschillende functies, initiatieven en activiteiten zet hij zich al jarenlang in om een bijdrage te leveren aan het (Nederlandse) innovatieklimaat. Op deze manier ondersteunde hij al een groot aantal organisaties, waaronder ministeries, gemeenten, Heineken, de Hartstichting, de Efteling, Philips, Sportlife, Unilever, ING, SaraLee en Unicef. In 2015 ontving hij in Chicago een internationale prijs voor visionair leiderschap. Hij publiceerde diverse artikelen, blogs en boeken over zorg, persoonlijk leiderschap en impact, zoals ‘Ja en Nee, Realiseren wat de moeite waard is met de WilDoe methode’, ‘Putting Patients First: Field Guide & Global Lessons’ en ‘Pionier en Piraten, meer zin in leven en werk’. Daarnaast heeft Van den Beuken twee apps ontwikkeld en geeft hij les bij VvAA en IBO Business School. 

In 2003 richtte Van den Beuken Planetree Nederland op, een onafhankelijke non-profit organisatie die in samenwerking met meer dan 30 zorginstellingen in Nederland en België (waaronder GGzE Eindhoven, Gemini Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Flevoziekenhuis en Pantein zorggroep) streeft naar de best mogelijke mensgerichte zorg. Hierbij richt de organisatie zich op de ontwikkeling van een transparant, competent, gezond en barmhartig systeem waarin het welzijn van zowel de patiënten als de werknemers vooropstaat. Na de oprichting is Van den Beuken nog dertien jaar actief geweest bij Planetree voordat hij de organisatie in 2016 verliet. 

Jim van den Beuken - bebright

Tijdens zijn periode bij Planetree was Van den Beuken ook van 2007 tot 2015 vicevoorzitter van het toezichthoudend bestuur van SKOV, een Noord-Hollandse onderwijsinstelling. Voordat hij Planetree oprichtte, was hij van 1996 tot 2002 partner en creativity and innovation consultant bij COCD (Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken). Zijn professionele carrière begon een jaar eerder bij EACI (European Association for Creativity & Innovation). Hij studeerde bedrijfskundige economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1986-1991) en psychologie aan de Universiteit Leiden (1988-1993).

BeBright

Van den Beuken is onlangs toegetreden tot het partnerteam van BeBright. BeBright is een adviesbureau uit Utrecht dat zich met name bezighoudt met innovatietrajecten binnen de sectoren zorg en welzijn, wonen, overheid en financiële dienstverlening. Van den Beuken zal zich bij het bureau onder meer gaan richten op de ontwikkeling van een nieuw Health Lab waarin verschillende partijen met behulp van design thinking en rapid prototyping samen aan innovaties binnen de zorg kunnen werken. Ook zal hij zijn uitgebreide ervaring gaan inzetten om organisaties te ondersteunen bij grensverleggende samenwerking en het bieden van mensgerichte zorg.

Van den Beuken vertelt over zijn nieuwe uitdaging: “Het is noodzakelijk om grenzen te verleggen daar waar het echt telt. Ik kijk ernaar uit om samen met inspirerende collega’s, zorgprofessionals en ambitieuze samenwerkingspartners merkbaar bij te dragen op het snijvlak van gezondheid, geluk en geld.”

Philip Idenburg, managing partner bij BeBright, laat weten ervan overtuigd te zijn dat Van den Beuken een waardevolle aanvulling is voor de organisatie. Idenburg: “Jim staat bekend om zijn innovatiekracht en verfrissende en persoonlijke benadering. Die expertise helpt BeBright om op basis van sterke diagnoses verder te bouwen aan innovatieve ecosystemen die Nederland beter maken doordat we kennis, kunde én kapitaal samenbrengen.”