Grant Thornton benoemt Hans Bootsma tot partner binnen IT-audit tak

11 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft Hans Bootsma met ingang van 1 april benoemd tot partner. Bootsma is aangetrokken van Deloitte, waar hij partner was en zo'n zeventien jaar werkte.

Hans Bootsma heeft uitgebreide werkerving in IT-audit en adviesdiensten. Na zijn carrière te zijn gestart bij een IT-bureau trad hij in 2001 in dienst bij Deloitte. Bij het accountants- en advieskantoor deed hij de sinds 2001 ruime ervaring op met cybersecurity, het analyseren van grote hoeveelheden data, compliance en het uitvoeren van IT-risicomanagement opdrachten.

In zijn meest recente rol gaf hij leiding aan de commerciële activiteiten van het European Managed Cyber Services (EMEA CyberSOC) van Deloitte in Madrid. De afdeling helpt klanten met het voorkomen van cyberaanvallen, door middel van threat intelligence en IT-control diensten, en met het beheren van de cyberprocessen en IT-infstratuctuur, vaak in een managed services-constructie. De Nederlandse praktijk van het Big Four kantoor heeft sinds de zomer van 2016 ook een Cyber Intelligence Center in Den Haag.

Hans Bootsma, Partner - Grant Thornton

Daarvoor was Bootsma partner binnen de Risk Services-praktijk van Deloitte Nederland. Hij richtte zich vooral op opdrachten die betrekking hebben op IT-advisory en IT-audits bij multinationals, daarnaast leidde hij ook de data analytics-dienstverlening. Eerder in zijn loopbaan bij het adviesbureau bekleedde hij leidinggevende rollen op het gebied van onder meer risk & compliance en cloud assurance, en binnen de Energy, Resources & Transportation-industriepraktijk.

Bij zijn nieuwe werkgever Grant Thornton, die zo’n 450 professionals heeft, verspreid over negen vestigingen door het land, is Bootsma toegetreden tot de maatschap. Hij is onderdeel van het IT-audit team, waarbij hij zich richt op de adviesdiensten rondom cybersecurity en data analyse. 

Bootsma is de vijfde nieuwe partner voor Grant Thornton dit jaar. In januari werden nog André Heuvelman, Maarten Verweij, Monique Pisters en Charles Marais tot vennoot benoemd. 

Wereldwijd heeft Grant Thornton 50.000 professionals in meer dan 130 landen. Het bedrijf wordt geleid door de Zweed Peter Bodin.