Grant Thornton Nederland stelt vier nieuwe partners aan

29 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft met ingang van 1 januari 2018 vier nieuwe vennoten toegevoegd aan zijn partnerteam. Het gaat om André Heuvelman, Maarten Verweij, Monique Pisters en Charles Marais.

André Heuvelman werkt al ruim twintig jaar voor de assurance praktijk van Grant Thornton. Tijdens zijn tijd bij het kantoor combineerde hij zijn werkzaamheden van 1999 tot 2004 met zijn opleiding tot registeraccountant, die hij succesvol afrondde aan de universiteit NIVRA/Nyenrode. Sinds 2007 houdt hij zich bij het accountants- en adviesbureau bezig met diverse soorten nationale en internationale controle-opdrachten en review-werkzaamheden.

Hierbij bedient Heuvelman grote en middelgrote ondernemingen in verschillende sectoren, waaronder productie, handel, logistiek en dienstverlening. Bovendien is Heuvelman verantwoordelijk voor een aantal klanten die onderdeel uitmaken van grote internationaal opererende, beursgenoteerde groepen. Bij deze klanten wordt gerapporteerd op basis van accountingstandaarden als IFRS, NL GAAP en US GAAP. Sinds 2013 zet hij zich bij het kantoor ook in als Deputy Compliance Officer.

De tweede nieuwe partner, Maarten Verweij, zet zich sinds vorig jaar als accountant-adviseur in voor de samenstel- en adviespraktijk van Grant Thornton, en is daarnaast in de rol van unitleider verantwoordelijk voor de mkb-praktijk van Grant Thornton in Alphen aan den Rijn. Dit nadat hij de voorgaande twee jaar actief was voor branchegenoot BDO en eerder ook ruim zeventien jaar in dienst was bij KPMG. Hij begon zijn professionele loopbaan in 1995 als Assistent Accountant bij Mazars, waar hij ruim tweeënhalf jaar deel van uitmaakte.

De ervaring die hij in zijn lange carrière opdeed zet hij nu in bij het adviseren van mkb-ondernemingen: “Als betrokken sparringpartner begeleidt Verweij onder andere familiebedrijven, directeur-grootaandeelhouders en zelfstandig ondernemers bij de verschillende fases van het ondernemerschap en bijbehorende groeivraagstukken, zoals het verbeteren van rendement, het verkrijgen van financiering en het overdragen/verkopen van de onderneming”, aldus Grant Thornton.Andre Heuvelman, Maarten Verweij, Monique Pisters en Charles MaraisOok Monique Pisters maakt sinds het begin van het nieuwe jaar deel uit van het partnerteam van Grant Thornton Nederland. In 2004 voltooide Pisters haar opleiding op het gebied van fiscaal recht aan de Universiteit van Maastricht. Vervolgens ging ze aan de slag bij de internationale praktijk van Big Four kantoor Deloitte, gevestigd in lichtstad Eindhoven. Hier verbleef ze zo’n vier jaar, om daarna de overstap te maken naar een andere internationale praktijk, namelijk die van de concurrent KPMG, gevestigd op Curaçao.

In december 2010 keerde Pisters weer terug naar Nederland om in dienst te treden bij haar huidige werkgever, waar ze in dienst trad als senior adviseur, om vervolgens door te groeien naar de rol van manager en daarna senior manager. Nu heeft ze dus opnieuw een stap gezet door partner te worden binnen de accountants- en adviesorganisatie. Vanuit deze rol houdt Pisters zich bij de internationale tax praktijk onder andere bezig met fusies en overnames, cross border taxation en fiscale herstructureringen. Daarbij ligt haar focus op de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Curaçao.

Charles Marais is de vierde partner die is aangesteld bij Grant Thornton. Hij werkt sinds twee jaar voor het advieskantoor, nadat hij eerder in totaal meer dan tien jaar bij PwC in dient was, eerst van 2004 tot 2012 en later nog een keer van 2013 tot 2015. In de tijd tussen die twee periodes maakte hij ook nog een jaar deel uit van het team van Baker & McKenzie. Marais heeft een bachelor in Business Administration (BBA) met focus op Finance, die hij magna cum laude voltooide aan de Texas Christian University in de VS.

Sinds 2005 zet Marais zich vanuit de rol van Chartered Financial Analyst (CFA) in voor opdrachtgevers. Gedurende de afgelopen vijftien jaar deed hij daarmee uitgebreide internationale ervaring op als specialist op het gebied van Transfer Pricing, waarbij hij zich naast op Nederland richt op de Verenigde Staten en Mexico. Toen hij begin 2016 startte bij Grant Thornton, werd hij aangesteld als unitleader Transfer pricing en nu is hij dus benoemd tot partner. Naast op transfer pricing planning en documentatie, richt hij zich bij het kantoor op economische modellering en dispute resolution voor multinationale klanten binnen diverse sectoren.

Grant Thornton Nederland is lid van Grant Thornton International, met ruim 50.000 professionals in meer dan 130 landen één van ’s werelds grootste netwerken van accountants- en adviesorganisaties is. In Nederland beschikt het bureau over negen vestigingen, van waaruit meer dan 450 professionals opdrachtgevers bijstaan op het gebied van audit, accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken.

Eerder deze maand benoemde branchegenoot Baker Tlly Berk drie nieuwe partners, terwijl BDO dertien nieuwe partners toevoegde, waarvan vier binnen de adviestak van het bureau.