QVARTZ, consulting partner van Boer & Croon, breidt uit naar India

09 april 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

QVARTZ, de joint venture partner van Boer & Croon voor management consulting in Nederland, heeft zijn internationale uitbreiding voortgezet door de lancering van activiteiten in India. QVARTZ besloot hiervoor een samenwerking aan te gaan met Indiase partner UC Strategy, die als gevolg van de overeenkomst de naam QVARTZ Boer & Croon op zijn website en pitchdocumenten heeft staan.

In januari van dit jaar kondigde Boer & Croon-
bestuurder Jos Zandhuis aan dat het managementbureau had besloten om terug te keren naar het adviesdomein. Gezien de historie van Boer & Croon kwam het besluit voor sommigen als een verrassing, maar volgens Zandhuis was het vooral een logische stap op een moment dat het managementbureau, na een fase van wederopbouw, weer helemaal klaar was voor een volgende groeifase.

Terugkeer naar consultancy

Voor zijn terugkeer op het consultancystrijdtoneel koos Boer & Croon bewust voor een partnership-aanpak, waarin werd gezocht naar een gevestigde speler in de markt. De keuze viel op QVARTZ, een van de top strategische advieskantoren in Scandinavië. De nieuw gevormde tak, genaamd QVARTZ Boer & Croon, richt zich op strategie- en managementadviesdiensten, met een focus op diensten zoals strategy, commercial excellence, digital transformation en operational performance.”

Gevraagd naar de redenen achter het partnership met QVARTZ, wees Zandhuis op de toenemende vraag onder klanten naar strategische adviesdiensten. Ook benadrukte hij de internationale footprint van QVARTZ, en de toegang tot kennis en expertise. “De samenwerking met QVARTZ vormt voor ons de ideale aanpak om onze Nederlandse klanten beter van dienst te kunnen zijn, in zowel binnen als buitenland”, aldus Zandhuis. Jaap Heeringa, Partner bij Boer & Croon, stelde verder onder meer dat management consulting een uitstekende combinatie vormt met het bestaande dienstenaanbod. “Door onze unieke combinatie van dienstverlening, van consulting tot implementatie en search, met vast en tijdelijk personeel, van jong tot ervaren, kunnen we klanten nu een compleet scala aan diensten aanbieden binnen de zakelijke advisering.” 

Qvartz koopt UC Strategy - Consultancy uit India

QVARTZ betreedt India

Met het oog op het vergroten van zijn footprint heeft QVARTZ recentelijk zijn activiteiten uitgebreid naar India. Daarmee beschikt QVARTZ nu over 330 consultants verspreid over acht locaties: Kopenhagen, Oslo en Stockholm in Scandinavië, Hamburg, New York, Singapore, Mumbai en via het partnership met Boer & Croon ook in Amsterdam. De uitbreiding in India voegt een grote markt voor adviesdiensten toe aan het portfolio van QVARTZ – de markt voor zakelijke dienstverlening in het land wordt geschat op een waarde van $12 miljard, waarvan het strategy en management consulting-segment wordt geraamd op ongeveer $1.9 miljard. Bovendien is India een snelgroeiende markt, die volgens PwC tegen 2050 zal uitgroeien naar ‘s werelds op een na grootste economie, waarmee het niet verrassend wordt gezien als een steeds belangrijke adviesmarkt voor wereldwijde consultancyspelers.

Voor de uitbreiding in India is QVARTZ een strategische alliantie aangegaan met UC Strategy, met zo’n zestig consultants in dienst een van India’s belangrijkste strategy consultancykantoren. Het 23-jaar oude bureau richt zich op strategieontwikkeling en -executie in vijf segmenten: life sciences, medtech, agribusiness & food, industrials en financial services. UC Strategy positioneert zich in de markt als een klassiek strategy consulting-kantoor, wat tevens de drijfveer vormde voor een eerdere rebranding – de naam Universal Consulting werd gewijzigd naar UC Strategy.

Toegang tot kennis en expertise

Op het Nederlandse QVARTZ Boer & Croon zal het partnership van QVARTZ in India in eerste instantie weinig directe impact hebben. Wel heeft het bedrijf, mochten klanten uitbreidingsplannen in India hebben, alvast een streepje voor op de concurrentie. Sinds de oprichting in 1994 heeft UC Strategy gewerkt voor en met zo’n 350 multinationals en Indiase bedrijven en kan het bogen op een trackrecord van meer dan 950 afgeronde opdrachten voor uiteenlopende klanten. QVARTZ Boer & Croon zal nu toegang hebben tot al deze expertise en kennis, waarmee het bedrijf klanten diepere marktinzichten kan  bieden en hen bij lokale projecten kan ondersteunen. Omgekeerd zal UC Strategy een beroep doen op QVARTZ Boer & Croon als ‘preferred consultancy’, met het oog op potentiële opdrachten in de Benelux.

Hoewel niet bekend is welke Indiase bedrijven, die ook in de Benelux actief zijn, door UC Strategy bediend worden, is wel duidelijk dat ons land diverse grote Indiase multinationals huisvest. Bekende grote corporates zijn onder meer Tata Consultancy Services en Infosys, KPIT Cummins en Value Labs, allen gesitueerd in Amsterdam.

Voor meer informatie over de uitbreiding van QVARTZ naar India, lees het artikel ‘UC Strategy enters strategic alliance with global consulting firm QVARTZ’ op Consultancy.in (India).