Vier adviseurs verbinden zich aan WagenaarHoes Organisatieadvies

16 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

WagenaarHoes Organisatieadvies heeft de afgelopen maanden het team versterkt met vier nieuwe adviseurs: Marion van de Vorst, Jostein van Vliet, Mark de Vries en Eric ten Hulsen.

Marion van de Vorst is een ervaren oud-journalist, trainer/coach en bestuurskundige met een sterk analytisch vermogen. Alvorens ze bij WagenaarHoes startte, werkte Van der Vorst ruim twee jaar als Strategy Consultant bij Rijnbrink en daarvoor enkele jaren als Hoofd van de Communicatieafdeling van gemeente Nijmegen. Eerder vervulde ze rollen als Managing Director bij Horizon Training & Ontwikkeling, als Opleidingsmanager bij Schouten en Nelissen, en jarenlang als trainer en coach bij Van Harte & Lingsma.

WagenaarHoes wijst op de uitgebreide ervaring die Van der Vorst meeneemt: “Marion is een ervaren procesbegeleider en heeft vele groepen verder gebracht met hun prestaties. Dan wel met hun vorming als team, dan wel met hun inhoudelijke ambities binnen de organisatie. Ook heeft ze vele management teams begeleid. Ze heeft een groot scala aan interventies tot haar beschikking door de vele vakopleidingen die ze heeft gevolgd.

Jostein van Vliet, van oorsprong sociaal- en organisatiepsycholoog, heeft jarenlange ervaring als Consultant en Trainer, en in het begeleiden van complexe verandertrajecten in organisaties. De afgelopen ruim vijfenhalf jaar werkte hij als Organisatieadviseur bij House of Performance. In de periode daarvoor was hij enkele jaren werkzaam als Consultant bij Warner Strategy & Fundraising en was hij ruim vijf jaar actief als Consultant en Trainer voor NGO-organisatie CHOICE, waar hij bovendien enige tijd deel uitmaakte van de Executive Board.

WagenaarHoes beschrijft Van Vliet als “analytisch, mensgericht en omgevingsbewust” en stelt dat klanten over hem aangeven dat hij “nét het andere perspectief en het verrassende inzicht” weet te brengen. “Vanuit zijn gedegen opleiding als interventiekundige heeft Jostein een brede basis om te creëren wat nodig is om organisatievraagstukken te helpen oplossen.”

Marion van de Vorst, Jostein van Vliet, Mark de Vries en Eric ten Hulsen

Mark de Vries is een professional met ruime ervaring op operationeel en strategisch niveau in diverse organisaties binnen zowel de publieke als de commerciële sector. Hij is onder meer gespecialiseerd in arbeidsmarktdynamiek en het verbeteren van de prestaties en ontwikkeling van mensen en organisaties. Als Projectleider heeft De Vries ruime ervaring in verschillende grote projecten rond intergemeentelijke samenwerking en shared services. Zo begeleidde hij teams en organisaties in het inzichtelijk maken van verwachtingen van de diverse bestuurlijke en ambtelijke belanghebbenden en de doorvertaling daarvan naar de praktijk.

In zijn vroege loopbaan heeft De Vries jarenlang gewerkt voor Randstad en dochterbedrijf Yacht (het moederbedrijf van BMC Advies), in zijn laatste rol als Competence en Branche Development Manager. De afgelopen jaren was hij Adviserend Partner bij Greenshoot. Vanuit het HR-bureau hielp hij verschillende gemeenten met het ontwikkelen van aantrekkelijk werkgeverschap. Over de toegevoegde waarde van De Vries zegt WagenaarHoes: “Mark is een enthousiaste, energieke en gedreven adviseur, die uitgaat van het beter benutten van bestaande situaties voordat hij kijkt naar de aanpassing daarvan. Hij gaat gevoelige punten niet uit de weg en beoogt werkomgevingen te creëren waar mensen de veiligheid voelen om de verantwoordelijkheid te nemen die hoort bij hun rol, ook waar deze in toenemende mate gericht is op regie en netwerkend partnerschap.

Eric ten Hulsen beschikt over jarenlange ervaring in verschillende HR-management- en directierollen. Hij begon zijn professionele carrière als Hoofd P&O bij de Belastingdienst (Directie Ondernemingen Noord), waarna zijn loopbaan hem vervolgens bracht naar het sociaal domein van Amsterdam. Daar heeft hij onder andere eindverantwoordelijkheid gedragen in grote decentralisatie- en veranderingsprocessen, waaronder bij een noodlijdende vmbo/mbo-school in Amsterdam-Slotervaart en als gemeentelijk HR-directeur. De afgelopen drie jaar vervulde Ten Hulsen binnen gemeente Amsterdam de rol van Stedelijk Directeur Sociaal.

In zijn nieuwe rol bij WagenaarHoes adviseert Ten Hulsen opdrachtgevers op het snijvlak van maatschappelijke vragen, organisatie en strategie en zet hij zich als ervaren interventiedeskundige, adviseur en manager in om deze organisaties “bezield en effectief” te laten werken voor klanten, burgers en ondernemers, laat WagenaarHoes weten. Over de kwaliteiten van Ten Hulsen zegt WagenaarHoes onder meer: “Zijn kracht zit in doorgronden van puzzels, mensen samenbrengen en belangen verenigen…Hij kan enthousiasmeren, het grote hanteerbaar maken en helpen veranderingen echt in gang te zetten.”