Senior Consultant Ties Carbo over werken bij BCG Platinion in Amsterdam

15 maart 2018 Consultancy.nl

Begin 2017 maakte Ties Carbo de overstap van Deloitte naar BCG Platinion, waar hij momenteel in Amsterdam actief is als Senior IT Consultant. Ruim een jaar na zijn start bij zijn nieuwe werkgever, geeft Carbo aan dat de vele dingen die hij sindsdien heeft geleerd ervoor zorgen dat hij nog geen moment spijt heeft gehad van de overstap.

“Ergens halverwege 2016 realiseerde ik me dat mijn werk me geen voldoening meer gaf. Die realisatie veroorzaakte verschillende overwegingen die samenkwamen in een aanstekelijke gedachte: ‘Ik wil een carrière in IT-strategieconsultancy nastreven, waarmee ik in aanraking kom met het brede scala aan uitdagende onderwerpen dat op de agenda staan van iedere CIO/CTO.”

Consultant Ties Carbo maakte begin 2017 de overstap naar BCG Platinion
 in Amsterdam vanuit Deloitte. Bij zijn voormalige werkgever werkte hij zo’n twee jaar als Cybersecurity Consultant voordat het onverwachte besef – dat zijn werk hem ontevreden liet – tot hem doordrong. Die gedachtegang deed hem besluiten een ander carrièrepad te kiezen, waardoor hij in december 2016 Deloitte verliet, waar hij intussen Senior Consultant was. Vrij snel daarna begon Carbo bij BCG Platinion als IT Consultant.

BCG Platinion is de IT-architectuur- en oplossingentak van het wereldwijd opererende en vooraanstaande strategie-adviesbureau The Boston Consulting Group
 (BCG). Naast BCG Platinion heeft BCG verschillende andere afdelingen die het bedrijf over de hele wereld moeten voorzien van een multidisciplinaire aanbod van diensten. Denk bijvoorbeeld aan BCG Digital Ventures, dat zich bekommert om digitale innovatie, incubatie en investeringen, of aan BCG Gamma, dat klanten ondersteuning biedt middels geavanceerde analytics en data science. BCG Platinion werd gelanceerd in Duitsland en is sindsdien wereldwijd uitgebreid middels tal vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Zo zijn in West-Europa kantoren te vinden in Amsterdam, London en Parijs.

BCG Platinion is de IT-architectuur en oplossingen tak van The Boston Consulting Group

Carbo herinnert zich de eerste dag op zijn nieuwe carrièrepad nog goed: “2 januari 2017 was een koude maandagochtend. Toen ik in de lift van het SOM1 gebouw in Amsterdam stond, was ik zowel enthousiast als mild nerveus. Ik stond namelijk op het punt om aan een nieuw hoofdstuk van mijn professionele loopbaan te beginnen.”

Sleutelvergadering

Ondanks dat hij zich pas relatief kort in zijn huidige rol bevindt, stelt Carbo dat er al veel dingen zijn gebeurd waarvan hij een hoop heeft opgestoken. Een bepaalde vergadering is hem tijdens zijn periode bij BCG Platinion in het bijzonder bijgebleven.

“Op een vrijdag, wat later dat jaar, was ik onderweg naar het kantoor van een klant. Op die dag hadden we onze laatste stuurgroep met onze belangrijkste klant (de CIO) en een paar andere hooggeplaatste stakeholders (de CTO en de CISO). Ik werd toen opnieuw zenuwachtig, ondanks dat ik er zeker van was dat we werk van hoge kwaliteit hadden afgeleverd. In die vergadering vroegen we om goedkeuring van de begroting om de strategie uit te voeren die we hadden ontwikkeld.”

“Er zijn twee aspecten van die vergadering die ik nooit zal vergeten. Ten eerste gaat het om de opmerking van de CTO. Hij benadrukte aanvankelijk dat hij consultants nooit mocht, maar hij stelde dat wij hem van inzicht hebben doen veranderen omdat onze analyses erg diepgravend waren en onze aanbevelingen uitvoerbaar; ons plan was duidelijk en gericht op de toekomst. Op dat moment besefte ik hoezeer ik hield van de adviesbranche. Binnen deze sector draait het uiteindelijk om het realiseren van gedragsveranderingen en organisaties in staat stellen om te groeien.”

“Er is een tweede reden waarom ik die vergadering nooit zal vergeten. De vergadering liep ongeveer een half uur uit. We besteedden deze tijd aan een open discussie met de leidinggevenden over de uitvoerende macht van de klantenteams. Dat wil zeggen; of de klantenteams al dan niet klaar waren om het door ons ontwikkelde plan uit te voeren. Die dertig minuten waren een echte eyeopener voor mij, want ik had nooit verwacht dat dit soort discussies op deze manier zouden plaatsvinden. Voor mij was dit het meest open en eerlijke gesprek met een klant dat ik ooit in mijn carrière heb gehad.”

Ties Carbo - Senior Consultant bij BCG Platinion

Ondanks het aanvankelijke norse ontvangst dat de CTO het team gaf, werden de consultants geprezen om hun harde werk. Carbo legt uit: “Na de vergadering liep iedereen met een brede glimlach de kamer uit. Ons team presenteerde de plannen heel helder, wat resulteerde in goedkeuring van het voorstel. Dit was een groot compliment voor het team als geheel, maar het gaf mij ook een persoonlijk gevoel van voldoening, omdat ik de drijvende kracht achter die plannen was geweest. Na deze zeer uitdagende doch dankbare dag ging ik naar huis voor wat quality time met mijn vriendin tijdens het avondeten. Het was een grandioze week!”

De juiste keuze

Volgens Carbo is de tijd gevlogen sinds zijn aantreden bij BCG Platinion. Bij het aanbreken van het nieuwe jaar werd hij gepromoveerd tot Senior IT Consultant. Toen besefte hij plotseling dat er een jaar verstreken was sinds zijn eerste dag bij zijn nieuwe werkgever. Al piekerend maakte hij ruim een jaar geleden de sprong in het diepe en verliet hij Deloitte voor BCG Platinion. Momenteel is hij er nog steeds van overtuigd dat hij indertijd de juiste keuze heeft gemaakt.

“Wat later dat jaar, wederom op een vrijdag, stond ik opnieuw in de lift van het SOM1 gebouw, maar ditmaal was ik onderweg naar huis voor (welverdiend) verlof. Aldaar reflecteerde ik op mijn beslissing om te kiezen voor BCG Platinion. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog steeds superblij ben met mijn keuze. Ik heb met IT strategy consulting mijn interessegebied gevonden. Daarnaast biedt het werk mij de juiste uitdagingen, dat wil zeggen, strategische en complexe cases waarbinnen ik direct samenwerk met high-level senior executives. 2017 was een geweldig jaar vol te gekke opdrachten, prettig samenwerken met geweldige collega’s, en als kers op de taart mijn promotie.”


Profiel

Meer nieuws over

×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup