Pieter Coucke over de groei van BCG Platinion in België

16 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Al twee jaar is Pieter Coucke verbonden aan BCG Platinion. De redactie van Consultancy.nl ging met hem in gesprek over het dochterbedrijf van Boston Consulting Group (BCG).

Pieter Coucke is een van de pioniers van BCG Platinion in België, dat werd opgericht eind 2016. “Momenteel zijn we bezig het bedrijf in België verder uit te bouwen”, zegt Coucke. BCG Platinion helpt opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren bij hun digitaliseringsproces en bij het transformeren van hun IT-afdeling. Dit doet het adviesbedrijf door zijn klanten digitale ontwerp- en engineeringmogelijkheden aan te bieden en deze te combineren met strategisch advies, om op die manier organisaties van klanten succesvoller te maken. 

BCG Platinion werk vaak samen met teams van moederbedrijf Boston Consulting Group. Zo helpt het Technology Advantage (TA)-team BCG Platinion met business strategy en met de financiële aspecten van IT, aldus Coucke: “Op het gebied van AI werken we ook veel samen met het Gamma-team van BCG, dat bestaat uit data scientists. BCG Platinion helpt klanten te begrijpen wat AI is en wat ze ermee kunnen doen, terwijl TA en Gamma ons ondersteunen bij het identificeren van interessante AI-investeringsmogelijkheden bij klanten en Gamma deze ook implementeert.” 

Daarnaast ondersteunt BCG Platinion ook andere teams van BCG, zoals Digital Ventures (DV), legt Coucke uit: “Digital Ventures creëert nieuwe digitale bedrijfsmodellen. Wij helpen hen bij projecten wanneer ze expertise nodig hebben op het gebied van customer journeys, UX/UI-design en IT-architecture.” 

Pieter Coucke over de groei van BCG Platinion in België

Coucke vertelt dat BCG Platinion in België is opgezet omdat BCG-klanten uit de regio een toenemende interesse hadden in IT-expertise. “Klanten realiseren zich dat het nutteloos is om een goede bedrijfsstrategie te ontwikkelen zonder daarbij rekening te houden met de impact ervan op de IT van een organisatie. Daarnaast beseften ze dat een strategie waarin ruimte is voor digitale kwesties hen veel voordeel kan opleveren. BCG-klanten vroegen dus echt om een specialistisch BCG Platinion-team, omdat ze doorhadden dat onafhankelijke experts die zowel business als technologie verstaan van meerwaarde kunnen zijn voor hun bedrijven.”

“We hebben zelfs meerdere klanten die ons uit zichzelf benaderden dankzij onze in korte tijd opgebouwde reputatie. Hierom ben ik misschien wel het meeste trots op mijn team.” 

BCG Platinion is zich momenteel in een aardig tempo aan het ontwikkelen in België, laat Coucke weten: “Ons doel is om het komende jaar nog meer topbedrijven aan te trekken. We willen dan graag daar onze multidisciplinaire mensen inzetten om deze organisaties nog succesvoller te maken. Daartoe zullen we ook gaan investeren in human capital. Zo is onze doelstelling om tegen het einde van dit jaar een kernteam te hebben dat bestaat uit circa twintig professionals.”

Het technologie-adviesbureau werkt nauw samen met de kantoren in de zogeheten WESA-regio – WESA staat voor West-Europa, Zuid-Amerika en Afrika. “Dit brengt verschillende mogelijkheden met zich mee. Hierdoor kunnen mensen die graag reizen heel ver reizen, terwijl mensen die zich graag op een specifieke niche concentreren eveneens voldoende werkmogelijkheden hebben. Door regelmatig aan meerdaagse teambuildingevents en kennisuitwisselingsevenementen op WESA-niveau mee te doen, dragen we bij aan het ontwikkelen van een intern, mondiaal netwerk van experts, die elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Aan die missie wil ik de komende tijd graag mijn bijdrage leveren.”