Boston Consulting Group lanceert BCG Platinion in Marokko

12 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Wereldwijd strategy consultancykantoor Boston Consulting Group (BCG) heeft dochteronderneming BCG Platinion nu ook in Marokko gelanceerd.

BCG is reeds sinds 2010 actief in Marokko. Vandaag de dag telt het kantoor in Casablanca een team van ongeveer 60 consultants en medewerkers, dat werkt voor klanten uit zowel de private als de publieke sector. “Onze klanten zijn beslissers op hoog niveau (CEO’s en ministers) die een concurrentievoordeel voor de lange termijn willen creëren”, zegt Patrick Dupoux, Head of Africa bij BCG.

Steeds vaker bevatten de opdrachten die BCG uitvoert bij klanten een digitale component. Vandaar dat BCG zich ten doel stelt om zijn technologische capaciteiten uit te breiden. Deze diensten levert het bureau vooral vanuit zijn dochterondernemingen BCG Platinion, BCG Gamma en BCG Digital Ventures.

Boston Consulting Group lanceert BCG Platinion in Marokko

In lijn met die ambitie vormt de lancering van BCG Platinion een “cruciale stap” in BCG’s expansieplannen, vertelt Amane Dannouni, Managing Director en Partner bij BCG. “Hiermee brengen we onze sterke trackrecord in digitale transformatietrajecten naar Afrika.”

De nieuwe BCG Platinion-tak zal nauw gaan samenwerken met BCG Gamma, dat twee jaar geleden werd gelanceerd in Marokko en daar momenteel 20 professionals in dienst heeft.

In Afrika rukt digitalisering volgens BCG sneller op dan waar dan ook ter wereld, en zowel BCG Platinion als BCG Gamma hebben daarom stevige groeiambities op het continent. Zo wil BCG Platinion in de eerste twee jaar doorgroeien naar 50 professionals, om tegen 2026 op 100 uit te komen, terwijl BCG Gamma beoogt te groeien naar 35 professionals in 2023, en zo’n 70 tegen 2026.

BCG Platinion levert advies- en technologiediensten op het gebied van IT-architectuur, big data, en de implementatie van systemen en oplossingen. BCG Gamma is gespecialiseerd in geavanceerde data science-oplossingen, waaronder kunstmatige intelligentie, machine learning en deep learning.

Ook in Nederland is BCG Platinion actief. Het bedrijfsonderdeel werkt nauw samen met de praktijken in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.