Media consultancy GEA stelt Miranda Kruithof aan als Managing Director

17 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GEA, een adviesbureau gespecialiseerd in de mediasector, heeft Miranda Kruithof aangesteld als Managing Director. Kruithof zal samen met aandeelhouders Aloys van Balen, Theo Huibers en Ron Jansen leiding geven aan het consultancykantoor uit Hilversum.

Na het vertrek van Patrick Swart, die eind 2016 na vijftien jaar afscheid nam als partner van GEA om de nieuwe CEO van WPG Uitgevers te worden, betrad het adviesbureau een nieuwe fase in zijn 74-jarige historie. Aloys van Balen, die al meer dan twintig jaar bij GEA werkzaam is, besloot om twee nieuwe aandeelhouders aan boord te halen: Theo Huibers en Ron Jansen. Laatstgenoemde leidt al enige jaren werving- en selectiebureau Ebbinge en beschikt over een groot executive netwerk, terwijl Huibers een goede bekende is in de mediasector en leidinggeeft aan adviesbureau Thaesis. 

Tegelijk met het aanhalen van de banden tussen Van Balen en Huibers, besloten de twee adviesbureaus ook om nauwer te gaan samenwerken. Om te beginnen nam GEA in maart vorig jaar zijn intrek in het kantoor van Thaesis in Hilversum (gevestigd in een mooie oude villa). Daarnaast werken de twee bureaus samen met het oog op hun diensten- en projectenaanbod, om zo te beschikken over een “compleet portfolio voor het succesvol ontwerpen en begeleiden van transities in organisaties”, aldus Van Balen en Huibers, die de dagelijkse directie voeren.

Miranda Kruithof - Managing Director bij GEA

Om de volgende levensfase nog verder te versterken, heeft GEA begin dit jaar een nieuwe Managing Director aangetrokken. Miranda Kruithof, die de overstap maakt van accountantskantoor De Jong & Laan, brengt meer dan twintig jaar aan ervaring in de zakelijke dienstverlening met zich mee. De afgelopen jaren heeft zij zich vooral beziggehouden met het transformeren van businessmodellen, transitiemanagement, en diverse human capital onderwerpen zoals leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering en coaching. Alvorens zij bij de Jong & Laan terechtkwam, werkte Kruithof zo’n tien jaar als zelfstandig adviseur, coach en interimmer. Ze begon haar loopbaan als consultant, waarna ze ongeveer acht jaar werkzaam was als recruiter voor Randstad en Hays.

Van Balen omschrijft Kruithof als iemand met een “energieke en doortastende persoonlijkheid”, en iemand die mensen samenbrengt door haar “vermogen om zowel een relatiebouwer als een teamplayer te zijn”. Hij vervolgt zijn loftrompet: “Met relevante businessmodellen en gelukkige medewerkers maakt zij organisatieverandering effectief. En met haar optimistische kijk op zaken ziet zij kansen met meerwaarde en weet deze op pragmatische wijze te realiseren.”

Samen met Van Balen en Huibers zal Kruithof de ingezette koers op het gebied van transitiemanagement voor GEA verder gaan uitbouwen. Kruithof: “De strategie van GEA blijft dan ook gelijk: de adviseur en begeleider in transitieprocessen van organisaties die worden ingegeven door grote trends zoals digitalisering en big data. Met GEA Data (gelanceerd in november 2015, red.) helpen we organisaties om datagedreven te worden en data in te zetten om hun business te innoveren.”