Jennifer Kreeftmeijer versterkt zorg- en life sciences adviseur Vintura

17 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorg- en life sciences consultancybureau Vintura heeft een nieuwe Strategie Consultant aangesteld: Jennifer Kreeftmeijer. De ervaren consultant werkte hiervoor, in haar laatste rol als Consultant, voor IQVIA, een multinational die diensten aanbiedt binnen het farmaceutische, biotech en medische domein.

Jennifer Kreeftmeijer behaalde voorafgaande aan haar professionele loopbaan een bachelor in Biomedische Wetenschappen en vervolgens een master in Science & Business Management, beiden aan de Universiteit van Utrecht. Gedurende haar master liep ze stage in het UMC Utrecht, waar ze onderzoek deed naar genetische variatie bij uitgezaaide eierstokkanker.

In 2013 startte Kreeftmeijer als Associate en later als Associate Consultant bij Quintiles, een wereldwijde dienstverlener voor de biofarmaceutische markt die onder meer oplossingen biedt voor het commercialiseren van medische producten. In 2016 fuseerde het bedrijf met IMS Health om samen het huidige IQVIA te vormen.Jennifer Kreeftmeijer, Management Consultant, VinturaBij IQVIA is Kreeftmeijer de laatste anderhalf jaar, tot oktober van vorig jaar, werkzaam geweest als Consultant. Ze adviseerde opdrachtgevers in de farmaceutische sector – die varieerden van top-10 farma-bedrijven tot kleinere biofarma-spelers – over mogelijke markttoegangsstrategieën. Naast haar functie als Consultant, leidde ze ook het recruitmentteam van de Nederlandse Consulting afdeling en maakte ze deel uit van het Corporate Social Responsibilities team.

Vintura

Per december 2017 is Kreeftmeijer een nieuwe uitdaging aangegaan en heeft zij zich aangesloten als Management Consultant bij Vintura, opgericht in 2000 en met meer dan 25 consultants in dienst een strategisch consultancybureau met een focus op de sectoren gezondheidszorg en life Sciences. Vanuit hun motto ‘creating meaningful impact in healthcare together’, helpt Vintura opdrachtgevers zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven of bijvoorbeeld aanbieders van medische apparaten bij het realiseren van continue verbetering.

Over haar overstap naar Vintura zegt Kreeftmeijer: ‘’In de gesprekken die ik had met Vintura hoorde ik hoe hun projecten daadwerkelijk impact realiseren in de zorg. Ook sprak de nauwe samenwerking die Vintura met hun klanten heeft mij direct aan.’’ In haar nieuwe rol bij Vintura zal Kreeftmeijer zich onder andere gaan bezighouden met verschillende Value-Based Healthcare (VBHC) projecten en zal zij haar kennis over markttoegangsstrategieën toepassen.

Bas Amesz, partner bij Vintura, is verheugd over de komst van hun nieuwe adviseur en zegt: “Vintura wordt steeds vaker ingezet voor kritische Europese market access vraagstukken en Jennifer voegt veel ervaring juist op dit vlak toe aan Vintura”. Kreeftmeijer besluit: ‘’Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat mijn interesse ligt bij het maatschappelijke belang van medische technologieën. Deze interesse breng ik nu in de praktijk bij Vintura.’