Accenture, EFESO, PwC en Sia Partners nemen adviesbureaus over

04 januari 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureaus Accenture, EFESO Consulting, Sia Partners en PwC hebben de afgelopen tijd wereldwijd verschillende acquisities afgerond. Accenture kocht IBB Consulting en Rothco, EFESO Consulting nam het Britse Hughenden over, PwC lijfde cDecisions en Agilitude in en Sia Partners verwierf in het Midden-Oosten ShiftIN Partners.

Accenture | IBB Consulting en Rothco 

Accenture, met ongeveer 411.000 professionals een van de grootste zakelijke en technologische dienstverleners ter wereld, begeeft zich de laatste tijd flink op het overnamepad. De afgelopen maanden lijfde het opnieuw twee bedrijven in. In september werd overeenstemming bereikt over de aanschaf van IBB Consulting, een strategieadviesbureau actief in de VS en Australië. Door de fusie van de twee bureaus – die erop gericht is Accenture’s voetafdruk binnen de communicatie- en mediatechnologie te vergroten – zullen zo’n 160 professionals de overstap maken van IBB naar Accenture.

In december werd ook een deal gesloten met de Ierse tak van full-service adviesbureau Rothco. Het bureau bedenkt, ontwerpt en produceert strategische communicatiecampagnes in Europa voor merken als Tesco, Heineken en Lyons. De overname is nog in afwachting van goedkeuring van toezichthouders. Met de aankoop voegt Accenture nog eens ruim 150 professionals toe aan zijn personeelsbestand en breidt het de divisie Accenture Interactive, dat momenteel al tot de wereldwijde leiders behoort, nog verder uit.

EFESO Consulting | Hughenden

In november sloot de Britse boutique supply chain-adviseur Hughenden Consulting zich aan bij EFESO Consulting, een internationaal managementadviesbureau dat wereldwijd 27 vestigingen en zo’n 450 consultants telt. Hughenden heeft sinds zijn oprichting in 2001 een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van verschillende veranderprogramma’s. Oprichter Hugh Williams en een team van zo’n tien adviseurs zullen de overstap maken naar de Britse afdeling van EFESO Consulting, dat zijn hoofdkantoor heeft in Parijs. Clive Geldard, Group Vice President Retail & Supply Chain bij EFESO, reageert verheugd op de deal: “Dit is een prachtige uitbreiding van onze supply chain- en human dynamics-vaardigheden, waarmee de onderscheidende Hughenden-stijl aan ons team wordt toegevoegd.”

Lees meer op Consultancy.uk: UK supply chain consultancy Hughenden joins Efeso Consulting.

Accenture, EFESO, PwC en Sia Partners nemen adviesbureaus over

PwC | cDecisions en Agilitude

Big Four accountants- en advieskantoor PwC deed in november twee overnames van Salesforce-specialisten*. Ten eerste werd een overeenkomst afgesloten met het Britse cDecisions. Het cDecisions-team, bestaande uit zo’n twintig consultants, zal worden toegevoegd aan de ongeveer 350 specialisten binnen de Britse Salesforce-tak van PwC. Joel Versluys en Nigel Runnalls, beiden CEO bij cDecisions, zullen zich bij PwC aansluiten als Directors.

Marco Amitrano, hoofd van UK Consulting bij PwC, legt uit waarom tot de overname werd besloten: “We zien een stijgende vraag van onze klanten rondom digital en klanttransformaties, en Salesforce is een van de belangrijkste technologieplatforms dat deze programma’s mogelijk maakt. CDecisions voegt diepgaande expertise in het financial services domein toe aan ons bestaande team, en vormt een uitbreiding op onze eerdere investeringen op dit vlak. Zo wordt gezorgd voor de juiste balans van technisch en zakelijk begrip om onze resultaten voor onze klanten te versnellen.”

Daarnaast werd Agilitude overgenomen, een in 2013 opgerichte, toonaangevende en geautoriseerde Salesforce-reseller en -adviseur gevestigd in Zuid-Afrika. Ricardo Rosa, Partner bij PwC’s Technolgy Advisory-praktijk: “De acquisitie kent zowel een strategische als culturele fit voor onze business, vormt een belangrijke stap in overeenstemming met onze strategie en ligt in lijn met onze Afrikaanse groeiplannen. We zien Agilitude als een goede strategische match vanwege zijn op business en services gerichte dienstenaanbod, sterke klantbasis en zijn verbonden, erkende team van professionals.” Dankzij de overname wordt PwC naar eigen zeggen binnen Afrika de leidende aanbieder van diensten op het Salesforce-platform.

Lees meer op Consultancy.co.zaPwC acquires South African Salesforce reseller Agilitude.

Sia Partners | ShiftIN Partners

Het internationale consultancykantoor Sia Partners, tot slot, verdubbelde in december zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten door ShiftIN Partners over te nemen. Het in 2012 opgerichte ShiftIN is een bureau gericht op strategie-executie en heeft drie kantoren in de regio – in Abu Dhabi, Dubai en Riyad – en een in het Portugese Lissabon. De ongeveer twintig adviseurs die werkzaam zijn vanuit de Midden-Oosten locaties zullen ervoor zorgen dat het daar aanwezige team van Sia Partners op zo’n veertig professionals uit zal komen. Door de integratie zullen ShiftIN-oprichters Amancio Torres, Carlos Guevara, Rafael Lemaitre en Roberto Wyszkowski onderdeel worden van Sia’s managementteam voor het Midden-Oosten: “Dit is een natuurlijke match voor twee onafhankelijke adviesbureaus die dezelfde ondernemerswaarden delen”, merkt Torres op over de gesloten deal.

Lees meer op Consultancy-me.com: Sia Partners buys Middle East management consultancy ShiftIN Partners.

* Salesforce is ’s werelds grootste leverancier van CRM-software (customer relationship management) en cloud-ecosystemen.