Lieselotte Hoegee versterkt BlinkLane Consulting als Consultant

04 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

BlinkLane Consulting heeft zijn team versterkt met een nieuwe Consultant: Lieselotte Hoegee. In haar nieuwe rol zal ze haar academische achtergrond in statistiek en communicatiewetenschappen en haar consultancyervaring in zowel de publieke als private sector gaan inzetten. Inmiddels is Hoegee gestart met een ICT-outsourcing opdracht.

“Ik werd heel positief ontvangen. Iedereen is open en hartelijk, waardoor je je snel op je plek voelt. Al in week twee mocht ik vol meedraaien op een opdracht. Gelijk goed aan de slag dus!”, aldus Hoegee over haar start bij het Amsterdamse adviesbureau, dat is gespecialiseerd in organisatietransformaties met als belangrijkste focusgebieden Digital Transformations, Scaling Agile, Innovation & Growth en Strategic Sourcing.

Hoegee neemt ruime kennis en ervaring mee in haar nieuwe rol bij BlinkLane Consulting
. Ze startte haar loopbaan als Account Assistent bij PR- en communicatiebureau Hill+Knowlton Strategies, in het kader van hun Young Talent Program. In die rol hield ze zich bezig met strategische marketing, corporate en interne communicatieplannen en het schrijven van persuitingen. Hierna volgde een uitdaging bij Key Groep, een boutique management consultancy actief in het zorgdomein. Als Management Consultant heeft ze zich de afgelopen anderhalf jaar onder meer beziggehouden met strategieontwikkeling, HR- & IT-consulting en programma- en projectmanagement. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan behaalde Lieselotte Hoegee een bachelor in Social Studies aan University College Roosevelt en in 2014 haar master in Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam. 

Over haar eerste opdracht vertelt ze: “Ik ben op een ICT-sourcingopdracht gestart. Samen met senior collega’s hebben we onderzocht in hoeverre een Europese aanbesteding kon worden aangepast, zodat de invulling beter zou aansluiten bij de huidige wensen van de organisatie. Een vrij analytische opdracht, waarvoor ik gelijk de inhoud in moest duiken (wat ik erg leuk vind). Ik kreeg zelf al snel veel verantwoordelijkheid, maar vond het wel fijn en leuk om inhoudelijk met een senior te kunnen sparren.” 

Lieselotte Hoegee, Consultant, BlinkLane Consulting

Gevraagd waarom ze voor BlinkLane heeft gekozen, geeft Hoegee aan: “Ik werkte hiervoor bij een vrij klein management consultancybureau. Ik heb daar een heel leuke tijd gehad, maar had al langer de wens om over te stappen naar een wat groter bureau dat ook internationale opdrachten uitvoert. Toen ik werd benaderd door de recruiter van BlinkLane was ik meteen nieuwsgierig en enthousiast. Na een aantal gesprekken merkte ik dat ik ook echt een klik voelde met de mensen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om de overstap te maken en ik heb tot nu toe geen spijt!”

Naast haar opdracht zal Hoegee zich de komende tijd verder ontwikkelen binnen het adviesbureau. Hoegee: “Iedere consultant krijgt een mentor toegewezen. Dit is een van de vijf partners of een senior consultant. Samen met je mentor stel je per kwartaal een aantal doelstellingen op. Met mijn mentor heb ik deze kwartaaldoelstellingen gekoppeld aan een tweejarenplan – een uitwerking van waar ik wil staan over twee jaar. Je kunt bij deze doelstellingen aan van alles denken: een opleiding volgen, een dag meelopen met een collega op een opdracht, een whitepaper schrijven, een training geven aan collega’s etc. Het volgen van trainingen en opleidingen wordt erg gestimuleerd. We kunnen eenvoudig trainingen volgen bij het zusterbedrijf Gladwell, maar je bent vrij om ook bij andere organisaties te kijken naar trainingen die aansluiten bij je interesse en persoonlijke ontwikkeling.”

Hoegee legt ten slotte uit hoe ze de cultuur bij BlinkLane ervaart: “Ambitieus, jong en persoonlijk. Al mijn collega’s zijn opvallend gedreven en leergierig en ik vind het persoonlijk heel fijn dat er weinig hiërarchie is. Je hebt als beginnend consultant echt al iets in te brengen. En hoewel iedereen druk is en veel bij de klant werkt, is er wel een gevoel van saamhorigheid. We hebben een gezamenlijke groepsapp, maandelijkse kennisbijeenkomsten, intervisiesessies bij collega’s thuis en op vrijdag probeert iedereen zijn gezicht op kantoor te laten zien.”

BlinkLane Consulting, dat met de komst van Hoegee het team ziet groeien naar ongeveer veertig professionals, omschrijft hun nieuwste aanwinst als een “snelle, analytische denker die snel complexe problemen weet te vertalen naar praktische oplossingen, vooral wanneer er weinig tijd is en de belangen groot zijn.” Volgens het adviesbureau kan ze daarbij bogen op haar sterke academische achtergrond in statistiek en communicatiewetenschappen en haar consultancyervaring binnen zowel het publieke als private domein. “Lieselotte kan goed werken binnen dynamische omgevingen en klanten waarderen vooral haar toewijding, energie en oog voor detail”, aldus BlinkLane.

Gerelateerd: BlinkLane Consulting trekt meer internationaal talent aan.