Supply Value groeit hard en streeft naar het maken van impact

28 november 2017 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Supply Value bevindt zich in een periode van sterke groei. De afgelopen twaalf maanden heeft het adviesbureau twaalf nieuwe medewerkers aangetrokken, waarmee het team inmiddels vijfentwintig professionals telt. Voortbouwend op de groeiende vraag naar hun diensten en hun succesvolle aanpak in de markt, verwacht directeur Menno van Drunen dat Supply Value zijn groei zal kunnen voortzetten. Daarbij benadrukt hij dat het bedrijf vooral streeft naar het maken van meer impact bij klanten en de maatschappij als geheel.

Opgericht in 2007 is Supply Value een adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van inkoop, supply chain- en informatie­management. Supply Value levert verschillende diensten, van consultancy en strategie-implementatie tot interim management. Dit doet het bureau met hoogopgeleide professionals die fulltime aan de slag gaan bij klanten.

Het afgelopen jaar heeft het bureau, dat is gevestigd in Arnhem, een enorme groei doorgemaakt. Het team verdubbelde nagenoeg naar in totaal vijfentwintig medewerkers. Gevraagd naar het geheim achter het succes, wijst Menno van Drunen, directeur van Supply Value, op de gespecialiseerde focus op inkoop en supply chain management, waarbij het adviesbureau kan bogen op diepgaande kennis en expertise in deze vakgebieden. Supply Value heeft de afgelopen tien jaar tientallen projecten op deze gebieden afgerond, zowel in de private als publieke sector. Tot de klantenkring van het bureau behoren grote namen als Grolsch, NS, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam, VU Amsterdam, KAS Bank en de Rijksoverheid. In 2016 werd Supply Value door het inkoopbureau van het Rijk bovendien verkozen tot een van de tien preferred suppliers voor inkoopconsultancy en advies. 

Van Drunen wijst verder op de specifieke aanpak van het bedrijf, die volgens hem door klanten zeer wordt gewaardeerd. Die waardering komt onder meer tot uitdrukking in de hoge klanttevredenheidsscore van 8,6, een uitzonderlijk hoge score voor een bedrijf dat door opdrachtgevers continu wordt uitgedaagd om hen van scherpe adviezen te voorzien, complexe programma’s te begeleiden of een visie neer te zetten voor innovatie in inkoop, supply chain en informatiemanagement. “En tot op heden in 2017 geeft 56% van onze klanten ons een 9 of hoger, een resultaat waar we erg trots op zijn”, vertelt Van Drunen.Supply Value groeit hard en streeft naar het maken van impact

Van Drunen legt uit hoe samenwerking met de klant en gedeeld eigenaarschap een belangrijk onderdeel vormen van het DNA van Supply Value. “Supply Value helpt opdrachtgevers slimmer samenwerken waardoor zij duurzame waarde creëren tegen lagere kosten en minder risico. Wij geloven dat resultaten die voor een individu onhaalbaar zijn overtroffen worden als je samenwerkt. Ieder vanuit zijn eigen kracht, met focus op een gezamenlijk doel en minimale transactiekosten.”

Tien jaar Supply Value

Terugkijkend op de afgelopen tien jaar, geeft de directeur aan dat hij het meest trots is op twee aspecten: “Ten eerste hebben we een super leuk team van hoogopgeleide professionals met passie voor het vak, ten tweede dragen we elke dag bij aan het verder verbeteren van onze wereld. Door onze projecten vinden werkelozen sneller een baan, rijden treinen steeds vaker op tijd, krijgen kinderen beter onderwijs en vliegt u veiliger en voordeliger”.

Toch praat Van Drunen bij voorkeur over de toekomst. Volgens de directeur heeft Supply Value een sterk fundament weten op te bouwen, met bovendien een groeiende klantenportefeuille in het verschiet. Nog dit jaar wil Van Drunen het team uitbreiden naar dertig professionals en ook voor het komende jaar wordt verdere groei uitgestippeld. “We zijn dit jaar begonnen aan een groeispurt en deze groei zet zich de komende jaren verder door”, geeft hij aan.

Toch is groeien en groter worden geen doel op zich, benadrukt Van Drunen, daarbij aangevend dat het maken van impact de belangrijkste strategische doelstelling is van het bedrijf. “Het uiteindelijke doel is het maken van een positieve impact voor onze klanten, medewerkers en financiers. En natuurlijk de maatschappij, zodat we de aarde straks een beetje beter kunnen overdragen aan de generaties na ons.”

Zo draagt Supply Value bij aan een betere wereld door in zijn diensten en aanpak de focus te leggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). De consultants van het adviesbureau helpen hun klanten bijvoorbeeld bij de transitie naar een duurzame wereld, door circulair inkopen te omarmen, hun supply chain te vergroenen of door grote programma’s te begeleiden waarin duurzaamheid van de bedrijfsvoering centraal staat. Ook speelt Supply Value een leidende rol in onderzoeken naar deze gebieden. Zo ontwikkelde Supply Value afgelopen jaar een volwassenheidsmodel voor circulaire inkoop, die klanten inmiddels gebruiken om hun actieplannen te ontwikkelen, ter verbetering van hun groene volwassenheid. “Omdat we de komende jaren hopen verder te groeien, verwachten we dus een nog grotere impact te kunnen maken”, stelt Van Drunen.

Innovatie in dienstverlening

Kijkend naar de opdrachten voor klanten, voorspelt Van Drunen dat Supply Value zijn focus zal gaan verbreden naar nieuwe terreinen, die steeds meer hun stempel drukken op het zakelijke landschap. Hij wijst daarbij op de opkomende technologische ontwikkelingen in de markt – bijvoorbeeld big data, process mining, artificial intelligence, blockchain en meer. Deze trends zorgen, of hebben reeds gezorgd, voor disruptie binnen complete sectoren en waardeketens, en organisaties proberen in toenemende mate het potentieel ervan te ontsluiten om concurrentievoordeel te behalen. Van Drunen: “De volgende slag in automatisering gaat alle bedrijven en overheidsinstellingen raken. Wij spelen daar nu al op in door te investeren in innovatie, het ontwikkelen van toekomstbestendige proposities en up-to-date houden van de kennis en expertise van onze medewerkers.” 

Menno van Drunen

Door de ambitieuze groeidoelstellingen is Supply Value hard op zoek naar nieuwe collega’s, laat Van Drunen weten. Het adviesbureau zoekt naar versterking binnen alle rangen: managing-, senior-, medior- en junior consultants met expertise in inkoop, informatiemanagement en supply chain. Ook zoekt Supply Value young professionals die willen starten in het traineeshipprogramma van het bureau en is er ruimte voor meerdere afstudeerders.

Op de vraag wat werken bij Supply Value onderscheidt van de concurrenten, zegt Van Drunen dat waar er vanzelfsprekend hard gewerkt wordt aan “uitdagende projecten”, het bedrijf een fijne, informele cultuur heeft. “Bij Supply Value werken gedreven, gemotiveerde mensen met passie voor het vak. Iedereen is bereid om een stapje extra te zetten en om continu de verwachtingen van klanten te overtreffen. Onze medewerkers geven aan voornamelijk voor Supply Value te kiezen vanwege de cultuur en het gedreven én slimme team.”

Jon van Zwieten, een Senior Consultant bij Supply Value, over zijn ervaring bij het bureau: “Door inhoudelijke opdrachten uit te voeren bij grote klanten en tegelijkertijd mee te ondernemen in de groei van de organisatie kon ik me snel ontwikkelen als allround professional. Zo kon ik bij de klant snel grotere verantwoordelijkheden oppakken, maar kreeg ik ook binnen Supply Value de kans me te ontwikkelen als business unit manager. ” 

De door Van Drunen geschetste cultuur laat zich volgens de partner het beste in vier kernwaarden samenvatten: vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en fun. Daarnaast benadrukt hij dat alle werknemers een belangrijke stem hebben in de richting en activiteiten van het bedrijf. “Iedereen kan bij ons actief meedenken over de strategie en missie en visie. Dit stimuleren we ook actief! Gezamenlijk laten we zo de organisatie verder groeien!” 

Voor meer informatie over Supply Value bekijk de openstaande vacatures bij het advieskantoor (Senior/Managing Consultant, Trainee, Stage).