Mark Beukeboom: van stagiair naar Young Professional bij Magnus Green

08 december 2017 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mark Beukeboom heeft al veel van de wereld gezien. Na het afronden van zijn afstudeerproject bij Magnus vertrekt hij voor een aantal maanden naar Afrika. Wanneer hij terugkomt, zal hij als Young Professional aan de slag gaan bij Magnus Green. In dit interview vertelt hij over zijn stage en aanstaande start als Young Professional bij Magnus.

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

“Ik ben in Eindhoven opgegroeid en na mijn VWO-diploma ben ik naar het hoge noorden vertrokken. Daar heb ik Technische Bedrijfskunde gestudeerd en was ik actief bij een studentenvereniging. Momenteel doe ik mijn afstudeerproject bij Magnus en woon ik in Amsterdam. Verder houd ik enorm van koken en sporten. Ik loop af en toe een marathon, houd van fitnessen en van zwemmen. Daarnaast heb ik een passie voor reizen. Tussen de middelbare school en mijn bachelor heb ik een tussenjaar gehad in Australië en na mijn bachelor heb ik door Azië gereisd. Op het moment ben ik aan het sparen voor een reis naar Afrika. Nadat ik officieel ben afgestudeerd en voordat ik echt bij Magnus aan de slag ga, wil ik namelijk eerst nog een aantal maanden Afrika verkennen.”

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

“Ik had niet specifiek een droombaan vroeger, maar skileraar zijn leek me echt tof. Wel wist ik zeker dat ik geen kantoorbaan wilde. Daarbij lijkt het mij fantastisch om later op de horizon een eigen hostel te runnen.”

Quote Mark Beukeboom

Wat heb je gestudeerd? Waar ben je op afgestudeerd?

“Ik heb Technische bedrijfskunde in Groningen gestudeerd en ik ben nu nog bezig met mijn master Industrial Engineering and Management met een specialisatie in Production Technology and Logistiscs. Dat is ongeveer zeventig procent engineering en ongeveer dertig procent bedrijfskunde. Mijn afstudeerproject doe ik momenteel bij Magnus.”

Je loopt nu stage bij Magnus. Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen om stage te lopen?

“Via Peter Zonneveld, consultant bij Magnus, ben ik hier terechtgekomen. Ik kwam hem tegen op mijn studentenvereniging in Groningen. Hij vertelde mij toen dat hij de volgende dag een presentatie zou geven over zijn werk en vroeg of ik ook wilde komen kijken. Hier kwam ik in gesprek met een van de partners van het bedrijf die aanbood om mijn afstudeerproject bij Magnus te doen.”

Hoe ziet je project eruit?

“Ik bouw een integratie tussen Mendix en IBM Watson. Dit is een data analytics tool die ik kan gebruiken om taal te analyseren. Dit kun je vervolgens gebruiken om een chatbot te maken; chatten met een computer. Ik ben aan het kijken hoe dit samen werkt met Mendix: wat kun je er wel mee, wat niet, hoe moeilijk is het om een zo goed mogelijke chatbot te bouwen en waar zou je het eventueel kunnen toepassen bij de klant. Het is deels de implementatie en deels het analyseren waar de kansen liggen en waar niet. In dit project word ik begeleid door een supervisor en een begeleider waaraan ik alles kan vragen, maar eigen initiatief wordt aangemoedigd. Als ik een idee heb ga ik eerst peilen of het doorgezet kan worden. Zo ja, dan ga ik aan de slag om het idee te realiseren. Ik krijg dan ook de volle verantwoordelijkheid: ik maak zelf de planning, bouw de applicatie en ik zorg dat de integratie met andere systemen werkt.”

Sluit de stage die je bij Magnus loopt goed aan op jouw afstudeerrichting?

“Mijn stage sluit niet specifiek aan op mijn afstudeerrichting. Een belangrijke skill die ik tijdens mijn studie geleerd heb is het snel en goed schrijven van relevante stukken. Ook is analytisch denken een erg belangrijke vaardigheid die ik tijdens mijn studieperiode geleerd heb. Daarbij is het handig om een technische achtergrond te hebben, omdat je dingen dan sneller en beter begrijpt. Je kunt beter in systemen denken.”

Zijn er nog dingen die je opgevallen zijn in de eerste weken?

“Het viel me vooral op dat er nauwelijks hiërarchie is binnen het bedrijf. Iedereen kan lachen met zijn baas en het is informeel genoeg om zo af en toe een schuine grap in de groep te gooien. Dit vind ik prettig werken. Zo ontstaat er een open sfeer waar iedereen elkaar van alles durft te vragen en elkaar ook graag helpt.”

Quote Mark Beukeboom - 2

Je wordt Young Professional bij Magnus. Wat houdt dat in?

“In het eerste jaar kun je twee of drie projecten doen waar je jezelf goed in kan vinden. Zo leer je verschillende kanten kennen en kom je erachter in welk specifiek gebied binnen Magnus je interesse en kwaliteiten liggen. Daarnaast heb je als Young Professional één keer per jaar in september een meerdaagse bootcamp waarin allerlei nuttige trainingen gegeven worden. Aan de bootcamp en een aantal trainingen mocht ik dit jaar al deelnemen. Dit vond ik supertof! Verder in het jaar houden de Young Professionals intervisies met elkaar, zijn er veel trainingen waarvoor je je kan opgeven en heb je regelmatig evaluatiegesprekken.”

Hoe ervaar je de sfeer bij Magnus?

“Er is een open sfeer, met weinig hiërarchie en mensen worden enthousiast van alles wat ze zelf bouwen en ontwikkelen. Ik merk dat men gelooft in zijn/haar eigen product. Er heerst daarbij ook een gedeelde interesse in veel dingen. Ik vind het ook leuk dat we met de jonge garde soms iets leuks organiseren. Zo gaan we bijvoorbeeld eens in de twee maanden op eigen initiatief een drankje doen in Amsterdam of Utrecht. Veel mensen werken doordeweeks bij de klant, dus die zie je niet zo veel. Op deze manier zie je iedereen van het bedrijf, dat is echt leuk!”

En wat vertel je je vrienden over Magnus?

“Dat Magnus een jong en snelgroeiend bedrijf is. Daarbij is er een fijne werkdruk. Zo ben je flexibel in de tijden waarop je binnenkomt en weggaat. Als je je werk goed doet, is dit geen probleem. Zo ga ik af en toe wat eerder weg om een goede ronde te gaan hardlopen. Dan werk ik de volgende dag wat langer door. Daarbij vind ik het opvallend dat iedereen echt goed weet wat hij/zij doet en daardoor super enthousiast is over zijn/haar werk en over elkaars werk.”

Wat zijn jouw tips voor andere starters?

“Ik denk dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je bij de afdeling komt die je leuk vindt en waar je uitdaging in kunt vinden. Het werk wat je doet, moet je leuk vinden. Daarbij moet je zelf de afweging maken of je vooral analytisch wilt werken of meer de softe skills met betrekking tot klantcontact wilt ontwikkelen. Bij Magnus Red is het werk bijvoorbeeld minder analytisch in verhouding tot Magnus Green of Blue. Hoe je zelf het evenwicht daarin wilt hebben is belangrijk. Alleen zo kom je bij het juiste project terecht. Wees dus eerlijk naar jezelf en duidelijk naar anderen over je voorkeuren.”

Alle interviews met senior en junior consultants bij Magnus zijn te vinden op deze pagina.