Interview met Consultant Lucie Bolt over haar werk bij Magnus Red

03 november 2017 Consultancy.nl

Lucie Bolt sprak na haar studie al eens met Magnus Red, maar koos uiteindelijk voor een ander consultancybureau. Toch bleef ze maar aan Magnus Red denken en belde ze het bureau na zes maanden op met de vraag of ze nog interesse hadden. Zo startte Bolt vorig jaar als management consultant bij Magnus Red. In dit interview vertelt ze hoe het haar bevalt.

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Waar moet ik beginnen? Ik ben na mijn VWO begonnen aan Bewegingswetenschappen, maar dat was niets voor mij. Toen koos ik voor International Hospitality Management (hogere hotelschool) en dat was een ontzettend leuke tijd. Doordat dit een HBO-studie was, hield ik veel tijd over voor extra vakken, zoals Spaans en statistiek, en ben ik naar het buitenland gegaan. Ik volgde twee minors, in Bangkok en Bali, en ik liep een jaar stage in Spanje. Terug in Nederland wilde ik graag een masteropleiding doen: een Business Administration Master met als specialisatie Change Management. De hogere hotelschool is in feite ook een bedrijfskundige opleiding, dus deze master sloot goed aan.”

En hoe kwam je bij consultancy uit?

“Tijdens mijn master kreeg ik gastcolleges van consultants en deed ik vanuit de studievereniging consultancy-projecten. Daar kreeg ik wel een goed beeld: op projectmatige manier werken, veel verschillende soorten omgevingen ontdekken, veel variatie, werken in teams. Tot dan toe had ik eigenlijk nog nooit van consultancy gehoord.”

Lucie Bolt, Consultant bij Magnus Red

Hoe kwam je eigenlijk bij Magnus terecht?

“Toen ik afgestudeerd was, had ik dus al contact met Magnus, maar ook met andere bureaus. Ik had op dat moment mijn zinnen gezet op werken als adviseur in de zorgsector, ik heb mijn scriptie ook over domotica in de zorg geschreven. Ik ben toen begonnen bij Vossius Consultancy, een bureau in de zorg, maar ik bleef steeds aan Magnus denken. Een klein jaar later heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gebeld: zoeken jullie nog mensen? Daarna ging het heel snel, want het voelde gewoon goed. Ik heb mijn andere baan opgezegd en werk nu acht maanden hier bij Magnus Red.”

En hoe voelt het nu, nog steeds goed?

“Ja, ik ben heel enthousiast. Magnus is een leuk bedrijf met leuke collega’s en veel mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen. Er worden veel interne en externe trainingen georganiseerd, die ik samen met Young Red volg. Ik zie de collega’s van Young Red ook buiten kantoortijden. Dat vind ook goed: je zit vaak op je opdracht op de locatie van de opdrachtgever, dus dan is het prettig om je verbonden te voelen met het kantoor.”

Wat voor opdrachten heb je tot nu toe gedaan?

“Mijn eerste project was een vreemde eend in de bijt. Onze IT-helpdesk verzorgt ook de helpdesk bij een van onze opdrachtgevers, een mediabedrijf. Dat bedrijf had een andere uitgever overgenomen. Binnen zes weken moesten 150 mensen niet alleen fysiek, maar ook digitaal verhuizen en daar was Magnus voor verantwoordelijk. Ik was degene die de communicatie daarover richting de medewerkers deed; erg leuk om meteen zelf een eigen rol te hebben in zo’n hectisch project. Mensen kenden mij snel en ik heb meteen het hele bedrijf leren kennen.”

Wat voor project werk je nu aan?

“Nu werk ik aan een project bij een bekend koffiemerk. Mijn collega’s en ik proberen meer samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen zo’n multinational te bewerkstelligen. Het doel van het project is de uitrol van een ‘global template’, waarbij een bedrijfsbrede IT-infrastructuur ontwikkeld wordt en processen gestandaardiseerd worden. Een van de onderwerpen die er speelt is het beter afstemmen van de customer contact strategy tussen sales, marketing en digital. Een heel ander soort opdracht, maar erg leerzaam: je leert kennen hoe zo’n groot bedrijf werkt en je maakt mee hoe besluiten worden genomen op hoger niveau.”

Hoe ziet je week er uit?

“Van maandag tot en met donderdag ben ik bij mijn opdrachtgever en vrijdag kom ik altijd naar ons kantoor in Naarden. De werkzaamheden bij mijn opdrachtgever verschillen per dag. Meestal organiseren we meetings waarbij verschillende afdelingen samen komen, waar nieuwe ideeën of acties of besluiten uit voortkomen. Ik probeer ervoor te zorgen dat er goede besluiten worden genomen door allerlei alternatieven op een rijtje te zetten of door een overzicht te maken van de processen die over afdelingen heen lopen. Dat geeft mensen inzicht en dat waarderen ze heel erg.”

Quote Lucie Bolt 2

En op vrijdag?

“Dan werk ik vaak aan een aantal interne projecten, dat vind ik ook erg leuk. Ik wilde zelf met open source software een CRM-systeem voor Magnus maken. Dat heb ik voorgesteld aan de partners en die zeiden ‘doe maar’. Dat is het mooie aan Magnus, er is volop ruimte voor eigen initiatief.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Ik duik het liefst ergens helemaal in, zodat ik expert wordt en mensen bij mij aankloppen. Dat vind ik een prettige positie. Ik vind ook het IT-element erg interessant. Normaal gesproken denk je niet zo na over het belang van IT, maar de hele organisatie staat of valt met het IT-landschap dat erachter staat. Goede IT is van levensbelang voor een bedrijf.”

Heb je tips voor mensen die zich aan het oriënteren zijn?

“Kijk goed rond, probeer met zoveel mogelijk mensen te praten en met zoveel mogelijk verschillende organisaties. Je krijgt vanzelf wel een gevoel ergens bij. Je weet toch niet echt waar je aan begint totdat je het echt gaat doen. Dus dan kun je maar beter een goed gevoel hebben bij de organisatie zelf. En als je het toch niet leuk vind, dan stop je er gewoon mee. Zo simpel is het.”

Wat doe je eigenlijk in je vrije tijd?

“Ik heb een eigen raw chocoladefabriekje samen met een vriendin, het heet ChocQue. Ik breng veel vrije tijd door met mijn vriendinnetjes en ik sport heel graag, ik vind heel veel leuk, maar mijn favoriete sporten zijn turnen, yoga, dansen, hardlopen en wielrennen. Op vakanties ga ik vaak surfen of skiën. Feestjes in het weekend blijven natuurlijk leuk, in Amsterdam is er altijd zoveel leuks te beleven dat je weekend echt voorbij vliegt. Ik vind het overigens erg fijn dat je bij Magnus over het algemeen werk en privé goed kunt combineren.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup