Karlijn Oomen en Anne Garretsen nieuwe projectmanagers bij p2

03 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Project- en programma managementbureau p2 heeft twee nieuwe professionals aan het team toegevoegd. Karlijn Oomen is aangesteld als Project- en procesmanager Food, terwijl voormalig profvoetbalster Anne Garretsen zich meer gaat richten op mobiliteitsvraagstukken.

Karlijn Oomen is een professional met ruime ervaring en affiniteit op het snijvlak van voeding en gezondheid, thema’s die als een rode draad door haar loopbaan lopen. Oomen, die onder meer een Master in Nutrition & Health behaalde aan Wageningen University, vertelt: “De relatie van food en health heeft mij in 2009 naar Wageningen gebracht. Een brede studie met een duidelijke focus op het onderzoek, waar ik vervolgens ontdekte dat ik toch meer mét mensen wilde werken dan alleen in de wetenschap.”

Na voltooiing van haar studie besloot ze aan de slag te gaan bij People Select, een headhunter in consumentengoederen en retail voor professionals, managers en interim managers. Oomen blikt positief terug op die tijd: “In deze rol heb ik veel geleerd op het menselijk vlak en de commercie in de voedingsindustrie, maar miste ik de breedte en de diepgang in de onderwerpen die me het meeste aangaan. Food en gezondheid staan centraal, maar daaraan raken ook duurzame productie en communicatie.”

Begin deze maand besloot Oomen daarom om een nieuw avontuur aan te gaan en heeft zich aangesloten bij p2, waar ze het Food team zal gaan versterken. Onderwerpen waar ze het liefst aan zal werken zijn: duurzaamheid, gezondheid, eHealth en agri&food, “onderwerpen die ons bewust maken van de wereld om ons heen”, aldus Oomen.

Karlijn Oomen, Anne Garretsen, P2

Ook Anne Garretsen is per 1 september gestart bij p2 als Project- en procesmanager. De voormalig profvoetbalster en jeugdinternational* rondde een studie bedrijfskunde af aan de Universiteit van Twente. Na haar studie volgde ze een traineeship bij de provincie Gelderland, Garretsen licht toe: “Ik koos voor dit traineeship omdat ik geïnteresseerd ben in een breed scala van maatschappelijke opgaven die ik bij de provincie terugvond, op het gebied van mobiliteit, sport, gebiedsontwikkeling, duurzaamheid, en meer.”

Na afronding van het traineeship bleef ze bij het Mobiliteit team van de provincie werkzaam, wat door middel van een detacheringsconstructie vanuit Mobycon People mogelijk werd gemaakt. Garretsen werkte onder meer aan de overdracht van basismobiliteit naar de Gelderse Regio’s en was verantwoordelijk voor de totstandkoming van de overeenkomst tussen de provincie en de regio Arnhem-Nijmegen, inclusief financiële afspraken en het bestuurlijk traject. Verder was ze vanuit basismobiliteit betrokken bij vernieuwingen in het openbaar vervoer in het kader van de OV visie. Later was ze betrokken bij projecten bij verschillende opdrachtgevers, onder andere op het gebied van kleinschalige mobiliteit.

Vanaf november 2015 tot afgelopen zomer was Garretsen bij voetbalclub De Graafschap als projectleider actief voor het voor de Oranje Leeuwinnen meer dan geslaagde EK vrouwenvoetbal, in het bijzonder voor speelstadion Doetinchem. Garretsen was verantwoordelijk voor de vijf wedstrijden in Doetinchem, inclusief alles wat daarbij kwam kijken, zoals veiligheid, facilitaire zaken, horeca, media en overige taken.

Inmiddels heeft ook Garretsen gekozen voor een nieuwe uitdaging bij p2, waar ze zich opnieuw zal bezighouden met vooral mobiliteitsvraagstukken. Enthousiast laat Garretsen weten: “Ik ben erg blij dat ik me bij p2 verder mag gaan ontwikkelen en aan projecten/processen kan werken die de wereld een beetje mooier maken. Mobiliteit is mijn thuisbasis, maar ik ben vanuit mijn interesse en (bedrijfskundige) achtergrond breder inzetbaar.“

* Garretsen speelde bij FC Twente in de  Eredivisie voor vrouwen en bij het Nederlands elftal onder 19, totdat een blessure haar dwong te stoppen en ze besloot zich te richten op een maatschappelijke carrière.