Thomas van Beekhuizen en Marcel Pentier gestart bij RGP

18 september 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De afgelopen maanden zijn twee nieuwe adviseurs in dienst getreden bij advies- en interimbureau RGP. Thomas van Beekhuizen is per juli begonnen als Project Consultant Supply Chain en Marcel Pentier heeft sinds augustus de rol van Client Service Director.

RGP (Resources Global Professionals) is een organisatie die zich bezighoudt met interim-management en consultancy. Het bureau ontstond in 1996 als onderdeel van het toenmalige Deloitte & Touche en werd drie jaar later onafhankelijk na een management buy-out. Een jaar later ging RGP naar de beurs en sindsdien is het bureau uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat in negentien landen vanuit tachtig locaties actief is. Het hoofdkantoor bevindt zich in Irving, Californië.

Sinds in 2003 Ernst & Young Interimmanagement en Ernst & Young Interim Financials werden overgenomen, is RGP ook in Nederland actief. De Nederlandse tak van RGP – waarvan het hoofdkantoor op bedrijventerrein Papendorp bij Utrecht is gevestigd – werd in 2008 verder uitgebreid met de acquisitie van actuariële dienstverlener Domenica en een jaar later met de aankoop van adviesbureau Limbus. Inmiddels werkt RGP Nederland met meer dan 1.200 zelfstandige interimmanagers en heeft het ruim negentig Project Consultants in vaste dienst. De afgelopen maanden is het team verder uitgebreid met de komst van twee nieuwe professionals.

Thomas van Beekhuizen, Project Consultant Supply Chain + Marcel Pentier, Client Service Director + logo RGP

Sinds 3 juli is Thomas van Beekhuizen als Project Consultant Supply Chain werkzaam voor RGP. Voordat hij aan de slag ging bij het bureau was hij zo’n tien maanden actief als Implementation Consultant voor de Nederlandse Zorgautoriteit. Gedurende deze periode hield hij zich bezig met de ontwikkeling van een web-based application. Voor die tijd werkte Van Beekhuizen bijna drie jaar in Mozambique voor het Clinton Health Access Initiative, waar hij zich als Program Manager Vaccines inzette voor het verbeteren van de vaccines supply chain voor het lokale Ministerie van Gezondheid. Eerder werkte hij vier jaar als Business Analyst voor Philips IT Delivery. Hier was hij onder meer betrokken bij diverse implementatieprojecten op het gebied van customer service.

Voordat Van Beekhuizen begon aan zijn professionele loopbaan, rondde hij opleidingen af in Utrecht en Rotterdam. Van 2000 tot 2004 volgde hij een bachelor Technische Bedrijfskunde aan Hogeschool Utrecht. Nadat hij deze opleiding had voltooid, begon hij aan een master in Supply Chain Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University – waar hij in 2007 zijn diploma behaalde.

Marcel Pentier is sinds 1 augustus in dienst bij RGP en vervult de rol van Client Service Director. Hij zal zich in deze hoedanigheid vooral richten op het verder uitbouwen van RGP’s Business Line Financial Institutions. Voor zijn start bij RGP, werkte hij ruim twaalf jaar voor ManpowerGroup/Experis Nederland. Hij startte hier in 2004 als Manager Interim Professionals en in deze rol was hij verantwoordelijk voor de werving van hoogopgeleide Finance Interim Professionals in combinatie business development. Na een periode van vier jaar in deze functie te hebben gewerkt, nam hij een sabbatical van een jaar en maakte hij een rondreis door Zuid- Amerika en Zuid-Oost Azië om vervolgens daarna voor een korte periode als Accountmanager voor Brunel te starten.

Na deze pitstop bij Brunel keerde hij echter terug naar Experis in de rol van Development Manager, Managing Consultant en vervolgde hij zijn carrière bij Experis uiteindelijk in de rol van Key Account Manager Financial Services waarin hij budgetverantwoordelijk was voor strategic clients in Banking & Insurance. Het accent in deze rol lag op het relatiebeheer, het new business development en tevens business implementatie. Na twee jaar maakte hij de stap naar Senior Key Accountmanager. Marcel studeerde Management & Economics en volgde daarna een HBO-studie Bedrijfskundig HRM.

In de loop van dit jaar werd het team van RGP al uitgebreid met vijf nieuwe professionals. Aan het begin van het jaar sloten Louise van den Oord en Paul Hehenkamp zich aan bij het advies en interimbureau, later kwamen daar ook Hans Borkent, Pieter van der Harg en Lars van Grasstek bij.