Hans Borkent, Pieter van der Harg en Lars van Grasstek naar RGP

24 april 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau RGP heeft de afgelopen maanden drie consultants aan het team toegevoegd: Hans Borkent, Pieter van der Harg en Lars van Grasstek. Borkent, voormalig manager Client Services bij RGP, keert na enkele jaren bij Centric weer terug naar RGP, nu als Director. Van der Harg heeft jarenlange ervaring in Supply Chain Management binnen de zuivelindustrie en is binnen RGP gestart als Project Consultant. Ook Van Grasstek, begin dit jaar afgestudeerd in Bedrijfskunde, versterkt de Supply Chain praktijk als Project Consultant. 

Hans Borkent werkte de afgelopen vierenhalf jaar voor ICT dienstverlener Centric als Account Manager, waar hij verantwoordelijk was voor het bedienen van een breed palet aan accounts in de regio Noordoost Nederland. Daarbij richtte de ervaren manager zich op alle functies binnen de software development keten, van architect/design tot software developer, projectmanager tot functioneel en technisch beheer. Binnen zijn werk had hij als specifieke focus het op tactisch/strategisch niveau verder helpen van zijn klanten op het vlak van Business Intelligence en Business Analytics.

Borkent begon zijn carrière binnen de Staffing sector bij Randstad Holding, waar hij de laatste 3 jaar voor Yacht werkzaam was in de rol van Accountmanager Logistics & Procurement.

Voor zijn tijd bij Centric was hij zo'n anderhalf jaar Manager binnen de Client Service afdeling van RGP (het voormalige Resources Global Professionals), een adviesbureau gespecialiseerd in projectmanagement, projectexecutie en het leveren van expertise op het gebied van Informatiemanagement, Supply Chain Management, Finance & Accounting en Governance, Risk en Compliance.*

Inmiddels teruggekeerd bij RGP voegt Borkent zich opnieuw bij de Client Service praktijk, waar hij is aangesteld als Director. In zijn nieuwe rol is hij resultaat verantwoordelijk voor (strategische) accounts van RGP zoals Philips, en is hij tevens opdracht verantwoordelijk voor een eigen portefeuille van Interim management opdrachten, waarbij hij optreedt als schaduwmanager en counselor. Vanuit zijn achtergrond richt hij zich in het bijzonder op vraagstukken op het snijvlak van Finance met SCM en Information Management.

Hans Borkent, Pieter van der Harg en Lars van Grasstek - RGP Pieter van der Harg is een project consultant SCM die een jaar voor FrieslandCampina heeft gewerkt, wat hem een interessante kijk in de keuken gaf als zoon van een melkveehouder. Daarna werkte hij in verschillende rollen 7 jaar voor Danone en dan met name voor Nutricia Nederland op het gebied van Supply Chain Management. Daar hield hij zich onder andere bezig met Sales & Operational Planning (S&OP), New Product Introductions (NPI), voorraadmanagement, productieplanning en logistieke vraagstukken. “Ik vind het dan ook een mooie uitdaging om deze praktijkervaring in te zetten om als Project Consultant andere bedrijven verder te helpen”, aldus Van der Harg.

Lars van Grasstek is een young professional die recentelijk is afgestudeerd in MER Bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Zijn afstudeeropdracht heeft hij kunnen afronden bij RGP (Onderzoek: Efficiëntie- en effectiviteitsverbetering van het proces contracting) en vervolgens is hem gevraagd om als Project Consultant in dienst te treden. Hans Wichink, Managing Director Benelux hij RGP: “De afgelopen maanden hebben wij Lars leren kennen als een leergierige, ambitieuze en slimme collega, die naast een goed stel hersens ook bereid is zijn handen uit de mouwen te steken.” Van Grasstek zal in de beginfase naast een aantal interne projecten ook extern betrokken worden bij de Supply Chain Praktijk van RGP. Naast Supply Chain zal hij zich vooral gaan richten op projecten met een proces- en innovatiemanagement component. “Hoewel dus al een tijdje “onder” ons wil ik Lars nogmaals van harte welkom heten bij RGP”, besluit Wichink. 

* Naast adviesdiensten is RGP ook een leverancier van interim-professionals en managers, een vakgebied waarin het bureau in 2016 door managers is verkozen als een van de beste spelers van Nederland.