PwC benoemt elf partners en directors in Consulting en Deals & Forensics

29 augustus 2017 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Advisory praktijk van PwC heeft elf nieuwe partners en directors aangesteld. Vijf promoties hebben plaatsgevonden binnen de Consultingtak van het Big Four kantoor, terwijl er zes betrekking hebben op de Deals & Forensics services line.

De benoemingen maken onderdeel uit van een grotere promotieronde binnen PwC Nederland, en vormen de eerste benoemingen sinds PwC eerder dit jaar een groot veranderprogramma startte. Dat programma heeft als doel een meer "purpose-geleide en waardengedreven organisatie" te worden.

Concreet heeft PwC met ingang van 1 juli in totaal 9 nieuwe partners* en 36 nieuwe directors benoemd. Het merendeel heeft zich binnen het accountants- en advieskantoor ontwikkeld, het overige deel heeft zijn ervaring buiten de organisatie opgedaan en komt PwC nu versterken. De benoemingen liggen verspreid over de verschillende praktijken van PwC: Assurance (16) en Tax (13) en Advisory (16). Onder de laatste praktijk, Advisory, vallen ook de benoemingen van twee partners en drie directors bij Strategy&, de strategy consulting praktijk van PwC, die drie jaar geleden ontstond toen PwC advieskantoor Booz & Company overnam – een deal die voor $1 miljard werd gesloten.

Consulting

Binnen de Consulting praktijk van PwC Nederland zijn de volgende vijf professionals benoemd:

Ad van der Graaff is benoemd als Director binnen PwC. Hij richt zich binnen het Financial Services Technology Consulting team vooral op IT transformaties binnen banken. Van der Graaff, sinds 2005 werkzaam bij PwC, heeft ruime ervaring op het snijvlak van agile, IT target operating model definition, legacy transformaties en Agile IT Risk.

Casper Ruizendaal, ook sinds 2005 actief binnen PwC, is benoemd als Director Consulting Financial Services. Hij is gespecialiseerd in data analyse oplossingen voor risk management, regulatory compliance en commerce en heeft grote complexe projecten mogen leiden voor Europese banken. In zijn eerdere loopbaan werkte hij onder meer voor Royal Bank of Scotland, ABN Amro en ICT-dienstverlener Centric.

Ad van der Graaff, Casper Ruizendaal, Liesbeth van der Maat, Rajendra Sitompoel, Thomas Rijneveld

Liesbeth van der Maat is sinds 2006 als adviseur werkzaam binnen PwC op het gebied van transformatie- en verandermanagement en publiek private samenwerking. De afgelopen jaren heeft Van der Maat projecten voltooid binnen onder andere het Ministerie van Defensie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Veiligheid en Justitie, Verkeer en Waterstaat, Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie. Van der Maat is benoemd tot Director en is actief binnen de Change & Leadership praktijk van PwC.

Rajendra Sitompoel is benoemd als Director binnen de Digital Services praktijk van PwC. Daar houdt hij zich sindsdien bezig op het snijvlak van Business, Experience en Technology (BXT) en ondersteunt hij klanten bij grote transformatietrajecten. Sitompoel werkt al meer dan dertien jaar voor PwC, waar hij zijn loopbaan begon in 2004 als Analyst, vervolgens als adviseur werkte en uiteindelijk doorgroeide in verschillende managementrollen. In zijn meest recente functie was hij Lead van het PwC Experience Center.

Thomas Rijneveld, sinds 2006 werkzaam bij PwC, is benoemd als Director en heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van management consulting en risk management. De afgelopen zes jaar is hij binnen het accountancy- en advieskantoor werkzaam geweest als (Senior) Manager binnen de Risk & Compliance praktijk, na eerder enkele jaren als Advisor en Associate te hebben gewerkt.

Deals & Forensics

Binnen de Deals & Forensics praktijk van PwC Nederland zijn de volgende zes professionals benoemd:

Manoël de Goeij, in 1999 bij PwC gestart als Corporate Finance Analyst, is benoemd tot Partner binnen het Valuation & Business Modelling team van PwC Nederland. De afgelopen zes jaar vervulde hij al een zelfde rol binnen PwC Frankrijk. De Goeij heeft ruime ervaring in bedrijfswaarderingen, fusies en overnames. financial reporting en Legal & Tax reorganisaties.

Sylvie Bleker is benoemd tot Senior Director binnen PwC Forensics Services. Ze is onder meer afkomstig van Deloitte, waar ze zich de afgelopen circa drie jaar als Director bezighield op het snijvlak van compliance, integrity management, en forensic investigations. Verder is ze al zeven jaar Program Director van het post graduate programma Compliance & Integrity Management aan de VU Amsterdam. In haar vroege loopbaan was ze bovendien zo’n tien jaar docent aan Universiteit Utrecht.

Manoel de Goeij, Sylvie Bleker, Andreea Panait, Robbert Sturm, Berco van Echtelt en Tom Driehuys

Andreea Panait, inmiddels elf jaar werkzaam bij PwC, is benoemd tot Director Deals. Panait heeft ruime ervaring in fusies en overnames met een focus op koopovereenkomst ('SPA') advies en financiële due diligence trajecten (sell-side en buy-side) voor grote internationale corporates en private equity klanten. Eerder werkte ze zo’n twee jaar als Manager bij Deloitte in Roemenië.

Robbert Sturm is benoemd tot Director Deals. De afgelopen vier jaar is hij betrokken geweest bij diverse deals, met een focus op het financial services segment, waarbij zijn specifieke expertise ligt binnen de verzekeringssector (life, non-life en brokers). Sturm was in 2007 bij PwC Nederland begonnen als Manager Transaction Services, om na drieënhalf jaar de overstap te maken naar PwC UK (Londen), waar hij een zelfde rol vervulde. In zijn vroege loopbaan werkte Van Echtelt zo’n vier jaar bij KPMG, als Supervisor Audit.

Berco van Echtelt werkt al dertien jaar bij PwC, waar hij begon als Audit Manager. Tegelijkertijd rondde hij zijn opleiding tot Registeraccountant af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de jaren erop groeide hij door tot Senior Advisor Deals, een rol waarin hij klanten ondersteunde binnen de verschillende fasen van financial due diligence en betrokken was bij diverse pre- en post-acquisitietrajecten. In zijn nieuwe rol leidt hij als Director de Nederlandse Deals praktijk van PwC, en ligt zijn focus vooral op transacties binnen de retail- en consumentengoederensector.

Tom Driehuys startte in 2013 als Manager bij het Big Four kantoor en groeide al na een jaar door in de rol van Senior Manager. Inmiddels is hij benoemd als Director binnen PwC Forensic Technology Solutions. Eerder was hij zo’n anderhalf jaar als Manager werkzaam bij EY (Fraud Investigation & Dispute Services (FIDS) en Forensic Technology & Discovery Services (FTDS)). De ervaren forensic, cybercrime en IT-expert werkte in zijn vroege loopbaan ongeveer vijf jaar voor FOX-IT, waar hij in de rol van Operations manager verantwoordelijk was voor diverse onderzoeken naar grootschalige IT-incidenten en leiding gaf aan het Forensics team.

PwC bestuursvoorzitter Peter van Mierlo toont zich verheugd over alle benoemingen. Niet alleen omdat de partners en directors experts zijn in hun vakgebied, maar ook omdat zij ons veranderprogramma mee helpen verwezenlijken. Bij het benoemingsproces is bijvoorbeeld expliciet gekeken hoe de partners en directors uiting geven aan onze waarden, en hoe zij de PwC purpose - bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en helpen bij het oplossen van belangrijke problemen - als kompas gebruiken in hun dagelijkse werk en bij dilemma's die zij daarin tegenkomen.

* PwC telt in Nederland meer dan 230 partners op een totaal aantal van 4.676 medewerkers, samen goed voor een jaaromzet van €744 miljoen. Ter vergelijking, Deloitte heeft 252 partners op 4.795 werknemers, EY heeft 245 partners op 4.029 medewerkers en KPMG 132 partners op 2.849 medewerkers (voor alle kantoren geldt FY2016 data).