Strategy& Amsterdam benoemt twee partners en drie directors

08 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse tak van Strategy& heeft twee van zijn senior adviseurs benoemd tot partner: Lucas Prat Bertrams en Marc Hoogenberg. Daarnaast heeft de strategietak van Big Four kantoor PwC in ons land drie nieuwe Directors benoemd: Christel Karsten, Edgar Simons en Marcel Otten.

De vijf benoemingen binnen Strategy& zijn onderdeel van een grotere promotieronde die PwC Nederland onlangs bekendmaakte. De promotieronde, die onderdeel uitmaakt van de jaarlijkse performance managementcyclus van het Big Four kantoor, omvat 45 nieuwe benoemingen op Partner en Director niveau. Bedrijfstakken Advisory en Assurance profiteerden het meest deze ronde, met elk zestien benoemingen. Strategy& – de strategy consulting-tak van PwC, die drie jaar geleden werd opgericht nadat de accountancy- en adviesorganisatie voor naar schatting $1 miljard Booz & Company over had genomen – heeft twee consultants tot partner benoemd.

Lucas Prat Bertrams werkt sinds 2005 voor Strategy& en daarvoor Booz & Company in Amsterdam, nadat hij zijn Master-studie afrondde aan de TU Delft. Hij focust zich voornamelijk op het bedienen van klanten in de chemische industrie en de energie- en nutssector, die hij helpt bij het realiseren van hun groeiambities en het verbeteren van hun commerciële vermogen door het ontwikkelen van onderscheidende go-to-market modellen en pricing, sales en marketing-optimalisatie. Prat Bertrams heeft een dubbele Nederlandse en Spaanse nationaliteit, en rondde bovendien in Frankrijk een MBA af aan INSEAD.

Marc Hoogenberg sloot zich in mei 2010 bij de Nederlandse tak van Strategy& toen hij de overstap maakte van Accenture, waar hij werkte als Senior Manager. Daarvoor werkte hij als strategiedirecteur voor full-service reclamebureau Etcetera en als consultant voor McKinsey & Company en PPMC, een boutique marketing consultancybureau. Hoogenberg, die Econometrie heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (RSM) en een MBA behaalde aan de Lemniscaat Business School, specialiseert zich in de retail en consumentengoederen industrie. Hij heeft de afgelopen ruim 15 jaar tientallen bedrijven geholpen bij het verbeteren van hun commerciële vermogen door inzichten te leveren op basis van marketing, sales, omzetmanagement, categoriemanagement data en business analytics.

Lucas Prat Bertrams, Marc Hoogenberg, Christel Karsten, Edgar Simons en Marcel Otten - Strategy&

Met de promoties van Prat Bertrams en Hoogenberg telt het Amsterdamse partnerteam van Strategy& zes leden. De andere partners zijn Marco Kesteloo, Managing Partner van de Nederlandse praktijk, en Paul Nillesen, Steven Pattheeuws en Sander Visser. Naast de twee partnerbenoemingen zijn drie professionals benoemd tot Director.

Christel Karsten sloot zich in de zomer van 2013, nadat zij promoveerde op het gebied van Finance & Law aan de Universiteit van Amsterdam, aan bij Strategy&. Ze is snel geklommen in de rangen van het bureau, met een promotie tot Senior Associate in 2014, Manager in 2015 en sinds 1 juli 2017 doet ze dienst als Director. Karsten werkt voornamelijk voor klanten in de financiële sector, met een focus op banken, en heeft bijgedragen aan verschillende Strategy& onderzoeksrapporten over de bankensector.

Edgar Simons werkte tot mei dit jaar voor management consultancy A.T. Kearney in Nederland, waar hij voor meer dan tien jaar werkte. In de rol van Director van Strategy&’s Digital & Technology team zal hij zich focussen op strategische digital- en IT-projecten in verschillende industrieën, met een sterke focus op de telecom-, hightech- en nutssector. Simons heeft ruime ervaring en diepgaande expertise op het gebied van Digital en IT strategieontwikkeling en –transformatie, evenals in verdienmodel design en governance.

Marcel Otten heeft een passie voor de gezondheidszorg en life sciences / farma sectoren. Hij werkt sinds 2008 voor Strategy& in Amsterdam, nadat hij zijn Master in Biotechnologie afrondde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Otten heeft verschillende spelers in het domein bijgestaan op het gebied van strategieontwikkeling en -executie, verdienmodeloptimalisatie, financiën, performance- en verandermanagement.