Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden in RvC van KPMG

01 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie KPMG heeft twee ervaren bestuurders toegevoegd aan de Raad van Commissarissen (RvC). Zowel Harry van Dorenmalen als René Steenvoorden hebben uitgebreide ervaring in management en digitalisering.

In mei 2015 maakte KPMG bekend dat het ging opereren met een volledig externe Raad van Commissarissen. Het vijfkoppige orgaan ging van start met Bernard Wientjes (voorzitter; voormalig voorzitter van VNO-NCW), Laetitia Griffith (vice-voorzitter en voorzitter renumeratie- en benoemingscomité; voormalig politica voor de VVD), Steven van Schilfgaarde (voormalig bestuurder bij KPN) en Jan Maarten Slagter (directeur van de VEB). Later dat jaar sloot oud GroenLinks fractievoorzitter Jolande Sap zich aan bij het gezelschap

In verband met zijn benoeming tot commissaris bij LeasePlan (het leasebedrijf is een controlecliënt van KPMG) trad Steven van Schilfgaarde* in februari 2016 uit de raad, en begin dit jaar volgde ook Jan Maarten Slagter als gevolg van zijn benoeming tot CEO van het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD). Van Schilfgaarde werd in augustus 2016 opgevolgd door Gosse Boon, de voormalig CFO van Nutreco.

Met de toevoeging van Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden breidt KPMG de Raad van Commissarissen uit van vijf naar zes leden.

Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden - KPMG

Harry van Dorenmalen (1955) heeft 35 jaar bij IBM gewerkt, waarvan de afgelopen twaalf jaar (2005 – 2017) als algemeen directeur IBM Nederland en directeur IBM Benelux. Tevens vervulde hij recent de functie van Chairman voor IBM Europe. Gedurende zijn lange carrière bij de Amerikaanse corporate heeft Van Dorenmalen veel expertise opgebouwd op het gebied van business development, transformatie, informatietechnologie en marketing/communicatie. 

Naast zijn managementtaken is hij betrokken bij een veelheid van economische en maatschappelijke vraagstukken. Zo is hij voorzitter van het door de minister van VWS ingestelde TopTeam Sport (Sportinnovator), voorzitter van de VNO-commissie ICT en is hij bestuurslid van de Amsterdam Economic Board. In maar dit jaar is Van Dorenmalen onderscheiden als officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn maatschappelijke en internationale inzet. 

René Steenvoorden (1967) is Chief Digital Officer en CIO bij Randstad – in die rol is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde IT-strategie van het concern. Daarvoor was hij bij Rabobank en Essent Chief Information Officer en bij Procter & Gamble IT Group manager. Eerder in zijn loopbaan werkte hij voor McKinsey & Company, in zijn laatste rol als Engagement Manager. Naast zijn commissariaat bij KPMG is hij onder meer lid van de ECP Adviesraad en als gastdocent verbonden aan het Nyenrode Commissarissenprogramma. 

“Met de benoeming van Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden hebben we twee belangrijke en noodzakelijke aandachtsgebieden in onze raad ingevuld: inzicht en topmanagement-ervaring uit het internationale bedrijfsleven en specifieke hoogwaardige kennis van informatisering en digitalisering. Deze beide zijn essentieel voor de groei- en ontwikkelingsagenda van KPMG. Wij hebben het volste vertrouwen in de waardevolle inbreng die wij van onze twee nieuwe collega’s kunnen verwachten,” aldus RvC-voorzitter Wientjes. 

* Steven van Schilfgaarde bekleedt vandaag de dag de rol van CFO van FloraHolland.