Raad van Commissarissen van KPMG compleet met Gosse Boon

04 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor heeft de vijfde lid van haar Raad van Commissarissen bekendgemaakt: Gosse Boon. De voormalig CFO van Nutreco gaat per 1 augustus 2016 aan de slag en is benoemd voor een termijn van vier jaar.

24 maart 2015 liet KPMG weten dat het de overstap ging maken naar een volledig ‘externe’ Raad van Commissarissen. Per ingang van 1 mei werden vier commissarissen aangesteld: Bernard Wientjes (voorzitter), Laetitia Griffith (vicevoorzitter), Steven van Schilfgaarde en Jan Maarten Slagter. De vijfde commissaris werd later in augustus bekendgemaakt: Jolande Sap

Gosse Boon - KPMG

Per 2 februari 2016 is Steven van Schilfgaarde teruggetreden i.v.m. zijn benoeming bij LeasePlan, waarvan KPMG de controlerend accountant is. Zijn vervanger is Gosse Boon. Gosse Boon (1959) is registeraccountant en sinds 2012 onder meer non-executive director van IDH, The Sustainable Trade Initiative. Tot medio 2015 was hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van Nutreco. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Van Gansewinkel Groep, CFO Unilever Chili en CFO Unilever Brazilië. Hij begon zijn loopbaan bij Unilever in 1983, na het afronden van zijn studie Business Economics aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. 

RvC voorzitter Wientjes laat weten verheugd te zijn met de komst van Boon, en zegt: “Zijn ervaring als registeraccountant, CFO en adviseur op het gebied van strategie, governance en finance & IT betekent een mooie aanvulling op de reeds beschikbare kennis en professionele en bestuurlijke expertise in de Raad van Commissarissen. Vanuit onze toezichthoudende en adviserende rol zullen we een actieve bijdrage leveren om het vertrouwen van de maatschappij in, en de trots van de medewerkers op, KPMG verder te versterken.”