Oud GroenLinks politicus Jolande Sap in RvC van KPMG

21 augustus 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor KPMG heeft voormalig GroenLinks politicus Jolande Sap benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Sap is de vijfde externe commissaris van KPMG, hiermee is de RvC compleet, aldus het bureau.

Afgelopen maart maakte KPMG bekend dat Bernard Wientjes de voorzitter is van de per 1 mei jongstleden aangetreden nieuwe Raad van Commissarissen. De andere leden zijn Laetitia Griffith (vice-voorzitter), Steven van Schilfgaarde en Jan Maarten Slagter.

Met de komst van voormalig politicus Jolande Sap (1963) is de RvC compleet. Sap is sinds 2013 onder meer voorzitter van NPHF Federatie voor Gezondheid en sinds 2014 voorzitter van Fairfood International.

Jolande Sap - KPMG

Voor die tijd was zij onder meer lid van de Tweede Kamer (2008 - 2012) namens GroenLinks; van deze partij was zij tevens fractieleider (2010-2012). Na haar vertrek uit de politiek bleef ze nauw betrokken bij maatschappelijke onderwerpen op het snijvlak van duurzaamheid en de gezondheidszorg, voedselvoorziening en de kledingindustrie.

Bernard Wientjes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG, over de vijfde en laatste lid van het team: “Met de komst van Jolande Sap hebben we ons team compleet. Deze Raad van Commissarissen vertegenwoordigt, met de individuele leden en als combinatie, de relevante kennis en professionele, bestuurlijke expertise die KPMG nodig heeft. Wij ondersteunen van harte de ambitieuze missie van KPMG om de norm in de sector te zijn en zullen de realisatie daarvan kritisch volgen. Hierbij nemen we de belangen van alle stakeholders in acht.”

Met de nieuwe RvC, die volledig wordt bekleed door externen, wil het Big Four kantoor zorgen voor een beter bestuur met meer “checks and balances”, zei bestuursvoorzitter Jan Hommen in maart.