Jonna van Kalker en Aron Hartveld versterken SparkOptimus

25 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus heeft zich versterkt met twee nieuwe professionals. Jonna van Kalker, die hiervoor onder meer werkte bij Boston Consulting Group, is gestart als Senior Associate. Aron Hartveld is onlangs afgestudeerd en is begonnen als Junior Associate bij het digital strategy consultancybureau.

Jonna van Kalker was het afgelopen halfjaar actief als medeoprichter en Managing Director van het Nederlandse kantoor GuestReady, een dienstverlener die particulieren en bedrijven helpt om hun huurinkomen via Airbnb te maximaliseren. Hiervoor werkte zij als Associate voor strategy consultancybureau Boston Consulting Group, waar zij in november 2014 startte toen zij verhuisde van Duitsland naar Nederland. De jaren daarvoor woonde Van Kalker in Berlijn, waar ze werkte voor verschillende Rocket Internet startups. 

Van Kalker rondde in 2011 haar Master International Management van CEMS (Community of European Management Schools), die zij behaalde aan de RSM Erasmus Universiteit en de University of Sydney. In Sydney werkte zij onder meer een paar maanden mee aan een consultancyproject voor EY (destijds nog Ernst & Young). 

Medio 2017 heeft Van Kalker zich bij SparkOptimus aangesloten als Senior Associate. Haar achtergrond past goed bij de focus van het bureau, met zowel ervaring in strategy consulting als in de digitale startup scene. Van Kalker vertelt dat haar passie voor innovatie en digitale disruptie de belangrijkste beweegreden voor haar is om haar loopbaan voort te zetten bij SparkOptimus. “Ik houd ervan om dingen beter, efficiënter en intelligenter te maken, zodat we kunnen zorgen voor onze kostbare planeet, terwijl we tegelijkertijd ons dagelijks leven over tien jaar van meer gemak kunnen voorzien dan nu.” Bij SparkOptimus zal zij zich onder meer richten op duurzame innovatieprojecten voor grote multinationals. 

Jonna van Kalker en Aron Hartveld - SparkOptimus Aron Hartveld studeerde onlangs af van zijn Master Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn Master heeft hij zich gespecialiseerd in Business Analytics en Quantitative Marketing. Tijdens zijn studie werkte Hartveld onder meer voor marketing consultancybureau Mediaxplain, waar hij de taak had methodes te ontwikkelen om de resultaten van (digitale) marketing te optimaliseren. Voor zijn afstudeerproject ging hij aan de slag bij Bol.com, waar hij met behulp van geavanceerde analytics een dynamisch prijsalgoritme ontwikkelde.

Onlangs is Hartveld als Junior Associate gestart bij SparkOptimus. Vanuit zijn werk voor Mediaxplain en Bol.com heeft hij veel affiniteit gekregen met de digitale wereld. “Digitale disruptie en technologische innovatie creëren voorheen ondenkbare kansen voor bedrijven. Bij SparkOptimus kan ik bedrijven helpen om deze kansen te omarmen en te benutten om groei te realiseren als organisatie en meer waarde aan klanten te bieden”, aldus Hartveld. 

SparkOptimus maakt de afgelopen jaren een snelle groei door. In de loop van 2017 startten al meer dan tien nieuwe professionals bij het adviesbureau, waaronder Associates Olivier Krüger, Sander Spinder en Alec Vardanian, Management Assistants Lisette Felet en Tessa Kaufmann, en verscheidene Junior Associates.