Vier nieuwe (junior) associates gestart bij SparkOptimus

23 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In lijn met zijn groeiambities voor de komende jaren heeft digitaal specialist SparkOptimus vier nieuwe (junior) associates aangetrokken: Sander Spinder en Alec Vardanian zijn gestart als Associate, Ralph Pijls en Quinten Lauwers starten als Junior Associate. 

Ralph Pijls behaalde afgelopen jaar een Master in International Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gedurende zijn studie deed Pijls via diverse stages en projecten business- en digital ervaring op, waaronder bij Nederlands e-commerce bedrijf ISM eCompany en bij een startup gespecialiseerd in drone- en beacon technologie in Madrid. Zijn interesse in consulting werd gewekt toen hij co-organisator was van het Erasmus Consultancy Project, een groot onderzoeksproject voor studenten in Nederland. Vanuit die affiniteit is Pijls afgelopen maand gestart bij SparkOptimus, een specialist in digitale consulting, die zich sinds de oprichting in 2010 richt op onderwerpen op het snijvlak van strategie, sales & marketing en digitalisering. Pijls spreekt van een ”perfecte match” door de combinatie van strategy consulting en de focus op digitale innovatie.

Sander Spinder is bij Sparkoptimus gestart als Associate. In 2013 begon Spinder zijn loopbaan bij Databay, een consultancybureau gespecialiseerd in intelligent marketing. Hij adviseerde klanten over hoe zij hun bestaande data(-bronnen) beter kunnen gebruiken en optimaliseren, hoe ze data slimmer en creatiever kunnen inzetten, en hoe ze nieuwe databronnen kunnen aanboren en implementeren. Spinder behaalde een Master in Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een specialisatie in Marketing Intelligence en tevens een Master in Strategic Marketing Management aan BI Norwegian Business School.

Sander Spinder - Alec Vardanian - Ralph Pijls - Quinten Lauwers

Quinten Lauwers heeft zich als Junior Associate bij SparkOptimus aangesloten. Lauwers rondde een opleiding Commercial Engineering aan de Katholieke Universiteit Leuven af en vervolgens een Master in Innovation & Strategic Management aan Solvay Brussels School. Lauwers studeerde en volgde stages in Brussel, Singapore, Barcelona en Berlijn en naast zijn studie was hij actief als topsporter (zeilen). Met zijn interesse in digitale ontwikkelingen en de rol die digital speelt bij innovatie, ziet Lauwers SparkOptimus als een uitgelezen kans om bedrijven te ondersteunen bij hun (digitale) transformaties.

Alec Vardanian begon na het behalen van zijn Master in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn loopbaan bij Gazprom-Media in Moskou, Rusland. Hier was hij verantwoordelijk voor het vinden en implementeren van nieuwe groeikansen, vooral binnen een internationale context. Hij deed in verschillende landen en culturen ruime ervaring op in het afstemmen van de belangen van diverse stakeholders. Vardanian ervaarde uit eerste hand de enorme impact die digitale disruptie had op de mediasector. Dat motiveerde hem om zijn skillset voor het veranderende business-landschap verder te ontwikkelen. Vandaar zijn keuze voor SparkOptimus, die volgens de nieuwe Associate “disruptie omarmt om duurzame waarde voor klanten te creëren.”

De afgelopen maanden startten 13 nieuwe professionals bij SparkOptimus. Met de komst van de bovenstaande aanwinsten werken er inmiddels meer dan zestig professionals bij SparkOptimus.