Mark Reich partner bij EY Operational Transaction Services

12 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Big Four accountants- en advieskantoor EY heeft Mark Reich benoemd tot partner binnen het Operational Transactions Team (OTS). Reich is reeds sinds 2013 actief als Senior Manager bij EY en werkte voorheen als (Senior) Consultant bij branchegenoten Deloitte en Accenture. 

Mark Reich is een professional met jarenlange ervaring binnen consulting. Bij huidige werkgever EY zal Reich in zijn rol als partner leiding gaan geven aan het Operational Transaction Services team (OTS), onderdeel van Transactions Advisory Services (TAS). Het OTS team bestaat uit professionals met jarenlange operational management ervaring en ondersteunt opdrachtgevers onder andere bij koop-, verkooptrajecten en herstructureringen. De focus ligt daarbij op de pre- en post-transactiefase en bestaat uit activiteiten als Due diligence & Synergieonderzoek, M&A Integratie, Carve-outs en Operational Restructuring.

Alvorens hij vier jaar geleden bij EY startte als Senior Manager, was hij zo’n drie jaar werkzaam binnen de Outsourcing Advisory praktijken van Deloitte, eerst een jaar in het Amsterdamse kantoor en de laatste twee jaar in New York. Daar hield hij zich onder meer bezig met vendor assessments & selection, contractonderhandelingen en performance management. In de periode daarvoor was Reich actief als Analyst en later als Consultant bij consultancybureau Accenture, waar zijn focus lag op ERP-oplossingen en Outsourcing. Reich behaalde een Master in International Business aan Maastricht University.

Mark Reich benoemd tot partner van EY Operational Transaction Services

Terugkijkend op hoe het hem gelukt is om partner te worden, zegt Reich: “Als je wilt groeien moet je continu met je eigen opvolging bezig zijn. Je ervoor inzetten om mensen in je omgeving beter te maken. Hoe je partner wordt? Als je het bent, word je het. Dat klinkt misschien filosofisch, maar heeft alles te maken met doorzetting, mensenkennis en ondernemen.” Reich wijst op het ondernemende karakter van het kantoor: “Je moet écht ondernemen in een organisatie als EY. De vrijheid nemen om initiatieven te ontplooien, vaak ben je te bang. Ook een gevestigd bedrijf als het onze heeft behoefte aan vernieuwing.”

Reich legt uit dat hij “die vrijheid ook heeft teruggekregen”, waardoor hij zijn carrièrepad heeft kunnen versnellen: “Zo ben ik binnen drieënhalf jaar van manager doorgegroeid tot partner.” Voor toekomstige nieuwe collega’s heeft Reich tenslotte een tip: “Ik leer nieuwe mensen dat ze verwachtingen moeten managen. Niet proberen alles zelf op te lossen, maar het als team doen.”

Eerder deze maand werd EY uitgeroepen tot een van de top-50 favoriete werkgevers van 2017.