Supply Value deelt lessons learned tijdens e-procurement event

07 juni 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eerder dit jaar organiseerde Supply Value een E-Procurement conferentie. Gedurende de dag lieten adviseurs en een klant van Supply Value zien wat bedrijven nodig hebben om E-Procurement binnen hun organisatie te implementeren. 

De afgelopen jaren heeft digitalisering en daarmee de opkomst van E-Procurement grote gevolgen gehad voor inkoop. Van een administratieve functie is inkoop gegroeid naar een functie die regie voert over de keten en primair gericht is op waardecreatie.

Om bedrijven waardevolle inzichten te bieden op het gebied van E-Procurement organiseerde Supply Value een conferentie in Kasteel Woerden, getiteld ‘E-Procurement: Insights and Lessons Learned’. In een uitgebreid programma deelden enkele consultants van het adviesbureau uit Arnhem hun kennis en ervaringen uit de praktijk. Supply Value heeft ruime kennis op het gebied van inkoop*, informatiemanagement en specifiek meer dan tien jaar ervaring in selectie en implementatie van E-Procurement systemen bij opdrachtgevers in de sectoren Retail, FMCG, Utilities, zorg, (rijks)overheid en (financiële) dienstverlening.

Supply Value deelt lessons learned tijdens e-procurement eventGedurende de conferentie leerden bezoekers hoe zij de overstap naar E-Procurement zo optimaal mogelijk kunnen maken, hoe zij E-Procurement oplossingen het beste kunnen selecteren en deze binnen de organisatie het beste kunnen implementeren. Verder leerden ze hoe ze hun leveranciers kunnen overtuigen om ook mee te werken aan E-Procurement, hoe ze kunnen zorgen dat hun personeel op de juiste manier ermee gaat werken en doen ze inzichten op ten aanzien van actuele trends en ontwikkelingen op E-Procurement gebied.

Als organisator van het evenement droegen vier adviseurs van Supply Value en een van de klanten van het adviesbureau inhoudelijk bij aan het programma. Supply Value oprichter en managing partner Menno van Drunen, die meer dan tien jaar ervaring heeft in het selecteren en implementeren van E-Procurement oplossingen en strategieën bij opdrachtgevers, opende het programma.

Ramon Abbenhuis, consultant bij Supply Value, verzorgde de sessie ‘Pakketselectie van een E-Procurement systeem: hoe pak ik dat aan?’ Abbenhuis heeft ruim vijf jaar ervaring op gebied van E-Procurement implementaties, inkoop en pakketselectie van E-Procurement systemen en inkoop van IT in het algemeen. Bij de Rijksoverheid implementeerde hij bij meer dan tien organisaties DigiInkoop, het rijksbrede inkoop- en bestelsysteem van de Rijksoverheid. Daarnaast heeft hij verschillende inkooptrajecten en pakketselecties van E-Procurement systemen begeleid.

Supply Value consultant Willem Blom is sinds zijn Master Supply Chain Management bezig geweest met E-Procurement systemen. Sinds hij als consultant bij Supply Value werkt houdt hij zich bezig met implementatie van E-Procurement systemen, en geeft hij advies voor verbetering van inkoop en Business Intelligence. Blom leidde de sessie ‘Hoe implementeert u een E-Procurement systeem?’

Menno van Drunen, Ramon Abbenhuis, Carmen van Kruisbergen, Willem Blom en Alexander de Vreede

Carmen van Kruisbergen, ook consultant bij Supply Value, organiseerde de sessie ‘Supplier onboarding: hoe krijg je leveranciers mee?’. Zij houdt zich momenteel zowel bij NS als bij het RIVM bezig met E-Procurement. Haar specialiteit is supplier onboarding om E-Ordering en E-Invoicing mogelijk te maken. Het succes van de overstap naar e-facturatie hangt volgens haar voor een groot gedeelte af of leveranciers daadwerkelijk e-facturen willen sturen.

Ook Alexander de Vreede, voormalig KLM consultant en al tien jaar actief als Procurement Consultant op de inkoopafdeling van NS – een van de klanten van Supply Value – verzorgde een sessie, getiteld ‘Van implementatie naar acceptatie: mens, cultuur & gedrag’. Samen met zijn collega’s houdt De Vreede zich bezig met de hele inkoopketen: van aanvraag tot betaling. Zowel bij KLM als bij NS was/is Alexander bezig met E-Procurement, in allerlei verschillende hoedanigheden. Na de afronding van een grootschalig P2P project binnen NS dat bestond uit meerdere deelprojecten, is De Vreede momenteel procesbeheerder E-Ordering en E-Invoicing.

* Vanaf 2016 en voor tenminste de komende twee jaar behoort Supply Value tot de preferred suppliers van het Rijk
 voor inkoopconsultancy en adviesdiensten.