Geert van der Linden Principal Consultant bij PA Consulting

24 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

PA Consulting Group heeft haar gelederen versterkt met een nieuwe professional: Geert van der Linden. Na een jarenlange carrière bij Rabobank en recentelijk als interim projectmanager te hebben gewerkt bij de Volksbank, is Van der Linden als Principal Consultant aangesteld bij het Digital Services Team van het consultancybureau.

Geert van der Linden is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring in onder meer programma-management, verandermanagement, projectmanagement, strategie & beleid en productmanagement. Na het afronden van zijn Master in Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, startte Van der Linden zijn loopbaan bij Rabobank, waar hij achtereenvolgens de rol van projectmanager, assortimentsmanager (Wonen) en programmamanager vervulde.

De laatste twee jaar bekleedde hij Senior Management posities, meest recentelijk als Manager Business Development. Als lid van het Management Team was Van der Linden verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening binnen het klantcontactcentrum van de Rabobank, waaronder de introductie van videogesprekken binnen het hypotheekproces.
 

Terugkijkend op zijn loopbaan zegt Van der Linden: “In mijn carrière heb ik diverse uitdagingen op het gebied van programma-, product- en projectmanagement in een complexe, dynamische omgeving tot tastbare resultaten weten te leiden.”Geert van der Linden - PA Consulting Group

Recent besloot Van der Linden een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij PA Consulting Group, met meer dan 2.600 professionals in 28 landen één van de grotere adviesbureaus ter wereld. Het consultancybureau levert management consulting, IT consulting en innovatiediensten aan opdrachtgevers binnen zowel het private als publieke domein.

Aangesteld als Principal Consultant versterkt Van der Linden het Digital Services Team van het bureau. Over zijn overstap naar de adviesbranche zegt hij: “Na prachtige jaren in de financiële sector zelf, heb ik gekozen voor een rol bij PA Consulting Group. Een schitterende uitdaging in deze boeiende tijden van digitale transformatie. Trots dat ik onderdeel uitmaak van de innovatie- en daadkracht van PA en blij dat ik op deze wijze mijn kennis en kunde kan inzetten.”

Van der Linden, die nadrukkelijk betrokken was bij de digitalisering van het hypotheekproces binnen de Rabobank, publiceerde afgelopen december een artikel waarin hij stelt:Alleen die bedrijven die in hun dienstverlening zowel op digitaal als op menselijk gebied excelleren, overleven dit digitale tijdperk. Dat geloof ik.” Volgens de adviseur is organisatie-ontwikkeling nodig op twee vlakken, die hand in hand moeten optrekken: een ‘digital transformation’ én een ‘human transformation’. Deze worden binnen organisaties echter vaak nog onder één noemer, ‘digital transformation’, geschaard en daarin schuilt volgens Van der Linden het gevaar. "Het tweede onderdeel wordt nogal eens als laatste fase geagendeerd in programma’s en de kans is groot dat schaarse budgetten en uren in zijn geheel opgaan aan de complexe technische vraagstukken van digitalisering." Terwijl juist de human touch in de klantinteractie de echte toegevoegde waarde van de toekomst is, zo stelt hij.

De volledige publicatie van Geert van der Linden is te lezen op LinkedIn.