Bram Lankreijer Senior Consultant bij onderwijsteam van Berenschot

08 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Berenschot heeft Bram Lankreijer aangesteld als Senior Consultant. Afkomstig van onder meer KPN Consulting en Twynstra Gudde zal de ervaren consultant zich gaan toeleggen op informatiekundige en organisatiekundige uitdagingen in het onderwijs.

Bram Lankreijer heeft de afgelopen tien jaar diverse onderwijsinstellingen en sectororganisaties geholpen op het snijvlak van advies, informatieveiligheid, onderwijslogistiek en de digitale leeromgeving van de toekomst. Dat deed hij onder meer bij Twynstra Gudde, waar hij na het behalen van zijn Master in Organisatiewetenschappen in 2007 (Tilburg University) zijn loopbaan startte. Bij Twynstra Gudde hield hij zich bezig met vraagstukken op het gebied van organisatie, informatie en innovatie. Lankreijer voerde opdrachten uit voor onder meer onderwijsinstellingen (MBO, HBO, WO), sectororganisaties onderwijs (Kennisnet, saMBO-ICT, Onderwijsraad) gemeenten, ministeries en zorginstellingen. 

Na enkele jaren verruilde hij het adviesbureau voor een adviesrol bij CBE Group waar zijn focus lag op bestuurlijke-, innovatie, en governance vraagstukken. In 2013 maakte hij vervolgens de overstap naar KPN Consulting, de adviespraktijk van KPN, waar hij in een soortgelijke rol werd aangesteld als Adviseur Onderwijs & ICT.

Bram Lankreijer -  Berenschot
Afgelopen maand besloot Lankreijer een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Berenschot, opgericht in 1938 en met circa 350 medewerkers in dienst een van de grootste organisatieadviesbureaus van eigen bodem. Bij het Utrechtse adviesbureau, dat een uitstekende reputatie heeft in de markt, gaat Lankreijer aan de slag als Senior Consultant Education & ICT. In deze functie zal hij onderwijsinstellingen gaan ondersteunen bij het vertalen van hun organisatievragen naar concrete oplossingen.

Lankreijer kijkt uit naar zijn nieuwe rol en geeft aan: “Organisatiekundige, veranderkundige en informatiekundige vraagstukken in het onderwijs boeien mij zeer. Hierbij staat voor mij de mens centraal. Gedrag van mensen is immers de sleutel voor veel verbeteringen in organisaties. Als organisatieadviseur is het de kunst om mensen mee te krijgen. Mijn kracht ligt in het op een open, constructieve en positieve manier mensen te laten bewegen. Ik ben analytisch sterk en reflectief en bezit over een goede dosis doorzettingsvermogen.”