Tim Burggraaf nieuwe Client Partner voor Korn Ferry Hay Group

12 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Tim Burggraaf heeft Mercer verruild voor branchegenoot Korn Ferry Hay Group, waar hij als Client Partner is aangesteld. Burggraaf zal zich bij het organisatieadviesbureau voornamelijk richten op het belonings- en benefitbeleid. 

Bij Mercer, een adviesbureau voor onder meer human capital advies, pensioenzaken en investeringen, was Tim Burggraaf sinds 2000 werkzaam. Hij begon bij het consultancybureau als HR Consultant, om vervolgens diverse senior rollen te vervullen. In 2013 werd Burggraaf benoemd tot partner – in die rol was hij was onder andere verantwoordelijk voor klantgroei, innovatiegroei en sales.

Burggraaf hield zich vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en oplossingen, daarnaast zorgde hij er voor dat consultants er een klantgerichte mindset op nahielden (‘consultative selling’). Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van Mercer Nederland’s nieuwe commerciële structuur, waaronder een sales management raamwerk en portfoliogroei managementproces. Het afgelopen jaar vervulde hij de rol van Benelux Innovation Leader. “Ik was gegrepen door de effecten van innovatie en verandering en richtte mijn focus op het zekerstellen van een sterke positie voor Mercer in de toekomst”, schrijft Burggraaf op zijn LinkedIn pagina.

Tim Burggraaf - Korn Ferry Hay Group

Per 1 mei heeft Burggraaf zich verbonden aan Korn Ferry Hay Group, een HR adviesbureau dat in 2015 ontstond na een fusie tussen consultancybureau Hay Group en recruiter Korn Ferry. Over de motivatie achter zijn overstap zegt hij: “Toen Mercer besloot dat er niet langer behoefte was aan iemand in de Benelux die zich richt op innovatie om de toekomst voor het bedrijf veilig te stellen, was het tijd voor een nieuwe carrièrestap”. Burggraaf blikt terug op een fijne tijd bij Mercer (“Ik bedank al mijn collega’s hartelijk voor de zestien jaar van samen werken en leren en voor de mooie tijd”) en voegt toe dat hij vol enthousiasme uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging. 

Bij Korn Ferry Hay Group sluit Burggraaf zich aan bij het Rewards & Benefit team, waar hij vooral klanten zal adviseren over beloningsbeleid en verandermanagement en hen zal helpen met het implementeren van grote human capital veranderprogramma’s. Burggraaf geldt als een bekende expert in het domein – hij deelt regelmatig zijn professionele visie op de radio en tv, via overige media en tijdens seminars. Verder heeft hij twee boeken gepubliceerd en een groot aantal artikelen geschreven over onderwerpen als: pensioenen, ‘defined contributions’, risk management, innovatie, de verouderende beroepsbevolking, pensioenmodellen en verandermanagement.

Op LinkedIn laat Burggraaf aan zijn netwerk weten dat de start bij zijn nieuwe werkgever hem veel energie heeft gegeven. Hij schrijft: “Net thuisgekomen van mijn eerste officiële dag bij Korn Ferry Hay Group. Een warm welkom gekregen van mijn fijne, nieuwe collega’s. Dank iedereen voor een geweldige start!”