Adviesbureau JBR behaalt ISO 9001:2015 certificaat met verve

26 april 2017 Consultancy.nl

JBR heeft afgelopen maand het ISO-9001:2015 certificaat behaald. Het adviesbureau kwam glansrijk door de kwaliteitstoetsing, zonder aanmerkingen of geconstateerde tekortkomingen vanuit de certificeerders.

In 2015 lanceerde de International Organization for Standardization (ISO) zijn meest actuele versie van ISO 9001. Met wereldwijd meer dan 1,1 miljoen uitgegeven certificaten, geldt ISO 9001 als een van de belangrijkste standaarden voor kwaliteitsmanagement. Met de certificering kunnen organisaties hun klanten laten zien dat ze producten en diensten van een consistent goede kwaliteit kunnen leveren.

JBR, een consultancybureau uit Zeist, is al bijna twintig jaar ISO-gecertificeerd. Als onderdeel van zijn regelmatige ISO-audit was het bureau eerder dit jaar bezig met de voorbereidingen van de transitie van ISO 9001:2008 (de eerdere editie van de standaard) naar ISO 9001:2015. De nieuwe normering verschilt op een aantal punten – zo kent de nieuwe standard een bredere opzet en is er ook meer aandacht voor onder meer risicomanagement, stakeholdermanagement, leiderschap en commitment.

Het adviesbureau is uitstekend door de kwaliteitstoetsing heen gekomen. Bestaande processen die kwaliteitsmanagement ondersteunen zijn goed op orde volgens de auditors, die geen verdere aanmerkingen hebben of tekortkomingen hebben geconstateerd. Dit komt volgens Iemke Imhof, Manager Bedrijfsvoering bij JBR, vooral door het feit dat “de klant centraal staat” in de aanpak van het adviesbureau. “JBR benadert het begrip kwaliteit vanuit de klant. De klanten van JBR bepalen de kwaliteitseisen en oordelen over de producten en diensten. Om te kunnen peilen of de ervaringen van klanten voldoen aan de verwachtingen, worden opdrachten met klanten geëvalueerd. De resultaten van deze evaluaties worden gebruikt om de dienstverlening van JBR verder te optimaliseren en om te leren van desbetreffende ervaringen.”

JBR behaalt ISO 9001:2015 certificaatVolgens een intern klantevaluatieonderzoek van JBR, gaven de opdrachtgevers het bureau vorig jaar het cijfer 8,0, een relatief hoge score in de relatieve high impact en risicogevoelige adviessector waarbinnen JBR opereert – strategisch advies, corporate finance en restructuring.

Een ander gebied waar de ISO certificering zich op richt is het ondersteunen van efficiency en het stroomlijnen van processen. Ook bij JBR ligt dit verankerd in hun manier van werken. Imhof licht toe: “Het kwaliteitssysteem gaat uit van het principe ‘continu verbeteren’ aan de hand van de PDCA-methode. Door regelmatig ons kwaliteitssysteem en onze processen onder de loep te nemen en te leren van onze ervaringen, blijft de kwaliteit op hoog niveau en wordt de intrinsieke waarde verhoogd.” 

Ronald van Rijn, Managing Partner bij JBR, laat in reactie op de certificering weten dat hij blij is dat het bureau kan bogen op een hoogwaardig kwaliteitssysteem. “Met de toetsing aan de nieuwe ISO-normen is bewezen dat wij met ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoen aan de meest recente en strenge kwaliteitseisen. Dit is niet alleen belangrijk voor onze klanten, maar ook voor onze eigen business ethiek”, geeft Van Rijn aan.

Kwaliteitsmanagement

De ISO-certificering maakt onderdeel uit van JBR’s bredere aanpak om de kwaliteit binnen de organisatie te borgen. Zo is de consultancytak van JBR (‘JBR Management Consultants’) ook lid van de ROA, de branchevereniging voor Nederlandse management consultancybureaus. Daarmee voldoet het aan de kwaliteitseisen van de branchevereniging en vallen de activiteiten van de praktijk onder het tuchtrecht van de ROA. Naast ISO-certificering zit JBR in het traject voor de ACP-certificering. Deze richt zich op de wijze waarop organisatieadviesbureaus zich bezighouden met de professionalisering en ontwikkeling van de consultants. Daarnaast heeft JBR met de EACTP-accreditatie van de Managing Partner een “keurmerk” van kwaliteit in de turnaround- en herstructureringspraktijk. Beide zijn internationaal erkende certificeringen.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup