EY en ORTEC sponsoren WK Econometrie 2017 in Amsterdam

05 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Voor het derde jaar op rij sponsoren EY en ORTEC The Econometric Game, dat officieus door het leven gaat als het WK Econometrie. Samen organiseren ze ook een van de side-events: de Amsterdam Data Challenge, waarin studenten de taak krijgen om met behulp van Big Data analyses een misdaad op te lossen.

Op 5, 6, en 7 april komen top econometriestudenten van dertig internationale universiteiten naar Amsterdam om mee te doen aan het WK Econometrie. ‘The Econometric Game’, zoals het evenement officieel heet, wordt dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd door VSAE (Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research) en de Universiteit van Amsterdam. 120 studenten van internationale topuniversiteiten als Harvard en Oxford gaan met elkaar de strijd aan. Ook universiteiten van onze eigen bodem zijn volop aanwezig, waaronder de UvA, Tilburg University, de VU, Erasmus Universiteit en Universiteit Maastricht. 

De deelnemers van het WK Econometrie werken drie dagen lang aan een actueel sociaal vraagstuk, met behulp van een dataset, econometrische methoden en wetenschappelijke literatuur. Het thema van deze editie zal tijdens de opening op woensdag 5 april door wethouder Pieter Litjens bekend worden gemaakt. In eerdere jaren lag de focus op het pensioenstelsel en de zorg.

EY en Ortec opnieuw sponsor van het WK Econometrie

Na de eerdere edities in 2015 en 2016 wordt het WK Econometrie voor het derde jaar op rij gesponsord door accountancy- en advieskantoor EY en Ortec, een grote aanbieder van optimalisatiesoftware en analyse-oplossingen. Met hun ondersteuning benadrukken de twee organisaties de toegevoegde waarde van econometrie, het belang van big data voor de samenleving én de noodzaak tot het opleiden van data scientists.

Amsterdam Data Challenge

Als onderdeel van hun samenwerking bij de 2017 editie, organiseren beide adviesbureaus op donderdag 6 april de Amsterdam Data Challenge, een zij-event van het WK, waarbij de deelnemende studenten een misdaad moeten oplossen met behulp van data analytics. Daarnaast maken ze op een interactieve manier kennis met de faciliterende bedrijven en de manier waarop die te werk gaan. Op de derde dag vindt in het Compagnietheater de finale plaats met de beste teams.

Over de sponsoring van het evenement zegt Avinash Ramkhelawan, Senior Manager bij EY: “EY is trots om ook dit jaar weer een van de hoofdsponsors van het WK Econometrie te zijn. Op deze manier maken we het mogelijk voor getalenteerde studenten om met nieuwe inzichten te komen op fundamentele problemen.”

Hij voegt toe: “Bij EY streven we naar het creëren van 'high performing teams', deze visie sluit naadloos aan met de visie van het WK Econometrie, waar goed samenwerkende teams de sleutel zijn tot succes. Een belangrijke rol in het streven naar goede prestaties is het inspireren van de beste mensen en inzetten voor een cultuur waar hoge teamprestaties geleverd kunnen worden.”

Partners

EY en Ortec trekken vaker op binnen het data science domein. Eerder dit jaar verbonden de partijen zich ook als partner van de Nederlandse Data Science Prijzen, een initiatief van De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA).

Gerelateerd: De keerzijde van data analytics: reputatierisico en betrouwbaarheid.