EY en Ortec sponsoren World Cup of Econometrics

20 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Over anderhalve week gaat de zestiende editie van ‘The Econometric Game’ van start. Teams met ‘slimme koppen’ van 30 universiteiten wereldwijd zullen het tegen elkaar opnemen tijdens het zelfbenoemde ‘World Championship of Econometrics’. Wie zullen hun droom verwezenlijken en titelverdediger de University of Copenhagen opvolgen als winnaar van de 2015-editie van de studentenwedstrijd? EY en Ortec hebben zich verbonden als partners.

Elk jaar organiseert de Nederlandse studievereniging VSAE* het evenement ‘The Econometric Game’. Voor het eerst georganiseerd in 1999, heeft het evenement sindsdien een evolutie doorgemaakt tot een van de leidende wereldwijde events voor econometrie-studenten. Dit jaar nemen delegaties van 4 studenten van 30 universiteiten** – waaronder Oxford en Harvard – deel aan de competitie. Tijdens het drie dagen durende evenement, georganiseerd in onze hoofdstad, zullen de teams een specifiek sociaal probleem voorgeschoteld krijgen en worden zij uitgedaagd om een oplossing te ontwikkelen en presenteren waarbij zij gebruik maken van econometrische modellen, en data-analytische en andere bruikbare methoden toepassen. De beste teams worden uitgenodigd voor de finale op de derde dag, waarbij het winnende team – geselecteerd door een onafhankelijke jury van professoren – de titel ‘World Champion of Econometrics’ krijgt toebedeeld.

The Econometric Game

Onder de 30 participerende universiteiten bevinden zich vijf Nederlandse deelnemers: de UvA zelf, Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit van Tilburg en Universiteit van Maastricht. Ook de Zuid-Afrikaanse Universiteit van Stellenbosch neemt deel.

Universiteiten

Partners
Twee adviesbureaus hebben zich als sponsor en partner verbonden aan het evenement: accounting- en consulting gigant EY en analytics-specialist Ortec. “We zijn enthousiast om deze extreem slimme data analisten te ondersteunen bij het ontdekken van nieuwe inzichten voor lang bestaande problemen. Bij EY zetten we ons in om een beter werkende wereld te bouwen door onze eigen acties en door relaties aan te gaan met gelijkgestemde organisaties en individuen. Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een beter werkende wereld is het aanmoedigen van talent en leiderschap. We zijn trots om onze rol te spelen in het ondersteunen van deze teams: zij zijn de volgende generatie!”, aldus Jacco Jacobs, Executive Director bij EY. Gregor Brandt en Sicco Brakema van Ortec voegen toe: “Door deze wedstrijd te ondersteunen, erkennen we de toegevoegde waarde van Econometrie en het belang van dit jaarlijkse evenement.”

Jacco Jacobs, Gregor Brandt and Sicco Brakema

* VSAE staat voor Vereniging voor Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research (VSAE). De studievereniging is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

** Studenten econometrie of van andere relevante studies, met een maximum van twee promoverende studenten.