Daniëlle van Gestel versterkt strategiepraktijk van p2

02 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Daniëlle van Gestel heeft zich aangesloten bij de strategiepraktijk van project-, proces-, en programmaspecialist p2. in haar nieuwe rol als innovatiestrateeg helpt Van Gestel bedrijven bij het ontwikkelen en implementeren van toekomstbestendige strategieën.

Al tijdens haar studie Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg verdiepte Daniëlle van Gestel zich in de dynamiek van organisaties (“Waarom zijn sommige succesvol en andere niet, wat is de invloed van leiderschap, structuur en strategie op het functioneren van bedrijven en wat is er nodig om innovatief te zijn?”) Als afgestudeerd organisatiewetenschapper ging Van Gestel in 2007 als projectmanager aan de slag bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De afgelopen vier jaar vervulde ze de rol van programmamanager innovatie / business developer in de agrofoodsector.

Bij de BOM heeft Van Gestel complexe vraagstukken en innovaties in de agrofoodsector van idee naar realisatie gebracht en deed ze ruime ervaring op in het smeden van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen en het ontwikkelen van business cases om innovaties naar de markt te brengen. Over deze periode zegt Van Gestel: “Ik ben trots op mijn werk in de agrofoodsector waar ik veel business cases heb ontwikkeld; bijvoorbeeld voor een insecten-onderzoeksfaciliteit of een initiatief om verspilling tegen te gaan.”

Danielle van Gestel - p2

Begin januari besloot Van Gestel de overstap te maken naar p2, een adviesbureau uit Rossum dat zich specialiseert op het gebied van project-, proces-, programma- en portfoliomanagement. Daar maakt ze inmiddels deel uit van de strategiepraktijk* van het bureau. Voorbeelden van opdrachten waar het team zich mee bezighoudt, variëren van de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen of samenwerkingsverbanden tot het uitvoeren van strategische programma’s.

p2 was voor Van Gestel, die zichzelf omschrijft als een “ondernemende en nieuwsgierige organisatieontwikkelaar”, geen onbekende. Ze geeft aan: “p2 kende ik al enkele jaren uit de samenwerking met de BOM en ik vind het erg leuk om nu niet als gast, maar als collega te mogen werken aan de vraagstukken van de toekomst.” Specifiek zal Van Gestel opdrachtgevers ondersteunen bij de ontwikkeling en implementatie van toekomstbestendige strategieën “Meedenken, maar vooral ook mee doen dus!”, aldus Van Gestel.

“Gedreven en resultaatgericht werk ik graag in een team om doelen te realiseren. Hier krijg ik energie van! Ik geloof in de verbinding van mensen met andere achtergronden en competenties. Samen weet je zo veel meer!”, besluit de adviseur.

* Daarnaast heeft p2 een apart platform – de Initiatievenfabriek – waarmee het nieuwe strategische concepten test, in prototypes giet en uitrolt.