Altran boekt recordomzet en nadert grens van 30.000 werknemers

17 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Franse multinational Altran heeft het afgelopen jaar een geconsolideerde omzet gedraaid van ruim €2,1 miljard, 9% meer dan in het jaar daarvoor. Het consultancybureau, dat de organische groei van zijn netwerk aanvulde met vijf overnames, zal in de komende maanden door de grens van 30.000 werknemers breken. 

In zijn strategische plan ‘Altran 2020. Ignition’ heeft het Franse consultancykantoor zichzelf ten doel gesteld om tot 2020 een combinatie van organische groei en groei door overnames te realiseren. Uit de meest recente omzet- en groeicijfers van de organisatie blijkt dat de resultaten in lijn liggen met de ingeslagen strategische richting. De multinational heeft in 2016 wereldwijd een organische groei gerealiseerd van 5,9%, terwijl de overnames van dat jaar een extra omzet toevoegden van €82 miljoen.

De overnames van 2016 omvatten onder meer die van productontwikkelaar en consultancybureau Synapse, software engineering organisatie Lohika, automotive engineering bedrijven Swell en BENTELER Engineering, en Pricol Technologies, een leverancier van technische oplossingen. 

Altran boekt omzetgroei

De Franse tak van het bedrijf boekte een groei van 6,7%, mede door sterke resultaten van zijn dienstverlening aan de automotive, luchtvaart en life sciences sector. De activiteiten van Altran in Amerika en Azië groeiden met 18,6%, vooral gedreven door een organische groei van 34,6% in India, terwijl in de VS een groei van 4,2% werd gerealiseerd.

Gelijk met de omzet groeit ook het personeelsbestand van het consultancykantoor. Aan het einde van afgelopen jaar telde het bedrijf meer dan 29.100 werknemers, ten opzichte van de minder dan 26.000 het jaar daarvoor. Mede door de recente overnames zal het personeelsbestand binnen enkele maanden de 30.000 passeren. 

Dominique Cerutti, Chairman en CEO van Altran, stelt: “De resultaten weerspiegelen zowel onze sterke prestaties wereldwijd en de initiatieven die wij in gang hebben gezet om de Duitse activiteiten weer winstgevend te maken. Ik ben verheugd een uitstekende economische groei te mogen rapporteren, die ons Altran 2020. Ignition plan overtreft. Ik ben er van overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om ons strategisch plan volledig ten uitvoer te brengen.”