EY, West Monroe en Altran doen overnames in Noord-Amerika

23 augustus 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Adviesbureaus Altran, EY en West Monroe Partners hebben recent acquisities afgerond in Noord-Amerika. Het Big Four kantoor heeft Society Consulting overgenomen, Lohika is ingelijfd door Altran en West Monroe heeft Invoyent toegevoegd aan zijn gelederen.

Altran | Lohika
Altran heeft Noord-Amerikaanse software engineering organisatie Lohika overgenomen. Lohika, gevestigd in Silicon Valley, werd opgericht in 2001 en is door investeringen van onder meer Altos Ventures en Draper Richards uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 700 engineers. Het bedrijf is een sterke speler op het gebied van software-gerelateerde R&D, en de overname vertegenwoordigt een aanzienlijke versterking van de activiteiten van Altran in Noord-Amerika – naar verwachting zal de deal Altran’s omzet in de regio in 2016 met 40% verhogen.

In een reactie op de overname toont Dominique Cerutti, de bestuursvoorzitter en CEO van Altran Group, zich verheugd over de toevoeging, die volledig aansluit bij de ‘Altran 2020 Ignition’-strategie. Door de transactie wordt Noord-Amerika de regio waar Altran de meeste omzet genereert, mede als gevolg van eerdere overnames. “Na de overname van Tessella, inclusief de activiteiten in de VS, en die van Synapse enkele weken terug, nemen we met de integratie van Lohika een nieuwe stap in het positioneren van Altran als leidende speler op het gebied van software engineering en R&D in Noord-Amerika”, aldus Cerutti.

Altran koopt Lohika

EY | Society Consulting
Als onderdeel van de overname van Society Consulting door EY, verhuizen ongeveer 150 professionals naar het Seattle kantoor van het Big Four kantoor. Van daaruit zal het nieuwe EY Society gaan opereren. Society Consulting, opgericht in 2008, groeide in korte tijd uit tot een van de grootste in analytics gespecialiseerde consultancybureaus van de VS. Het voorheen in Washington gevestigde bureau leverde onder meer diensten op het gebied van web development, dynamic content strategieën, content management, segmentatie en campagne-uitvoering.

EY Society vormt een belangrijke toevoeging op de expertise binnen de technologie diensten van de Big Four, vooral op het gebied van digital analytics en big data. “Doordat het Society Consulting team zich bij EY heeft aangesloten, kunnen wij ons vermogen verbeteren om klanten te helpen bij het maximaliseren van de waarde van hun data voor het nemen van geïnformeerde, inzicht-gedreven besluiten. Dit stelt hen in staat om hun klanten, werknemers, leveranciers en zakelijke partners een uitzonderlijke ervaring te bieden”, vertelt Steve Watson, die aan het hoofd staat van EY’s Global Performance Improvement praktijk (onderdeel van EY Advisory Services). Om dit te realiseren zal EY Society nauw samenwerken met de andere adviespraktijken van het Big Four kantoor.

EY Society

West Monroe Partners | Invoyent
West Monroe Partners werd in 2002 opgericht door vier voormalige Arthur Andersen consultants. Sinds de oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere consultancybureaus van Noord-Amerika, met ongeveer 600 werknemers verspreid over twaalf kantoren in de Verenigde Staten. Het bureau heeft onlangs ruim dertig consultants aan zijn gelederen toegevoegd door de overname van Invoyent, een expert op het gebied van IT en gezondheidszorg. Het management en IT-consultancybureau werd in 1995 opgericht in Chicago en ondersteunt klanten in de zorgsector met het “overbruggen van de kloof tussen IT-initiatieven en hun strategieën” door het bouwen en implementeren van technologische bedrijfsoplossingen. 

Doug Armstrong, Senior Managing Director en Leader van het West Monroe Partners kantoor in Chicago office, vertelt over de overname: “Bij Invoyent hebben we een team gevonden dat onze algemene waardes deelt en net als wij streeft naar hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening. Daarnaast levert Invoyent een bijzondere mix van business consulting expertise en technische knowhow, waarmee we klanten in de gezondheidszorg kunnen helpen bij het realiseren van duurzaam succes.”