Paul Bogers als Director aan de slag bij PA Consulting Group

22 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Per 1 februari 2017 heeft consultancybureau PA Consulting Group Paul Bogers aangesteld als Director. Bogers is afkomstig van Rabobank, waar hij meer dan zestien jaar verschillende managementfuncties vervulde. In zijn nieuwe rol zal Bogers opdrachtgevers onder meer gaan ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe business modellen en complexe (re-)organisatievraagstukken. 

Paul Bogers is een programma- en interim manager met meer dan vijfendertig jaar ervaring in verschillende management functies op het raakvlak van business en ICT. In 2001, na een loopbaan waarin hij verschillende senior management rollen bekleedde (onder andere bij het vroegere Arthur Andersen en bij UAP), maakte Bogers de overstap naar de bankensector en sloot zich aan bij Rabobank, waar hij werd aangesteld als Vice President business consultancy & interim management. Na drie jaar groeide hij door tot Senior Vice President en was hij betrokken bij het opzetten van een program- & information management afdeling. Vijf jaar later was hij als Program Director SEPA verantwoordelijk voor het herdefiniëren en implementeren van het SEPA programma en bijbehorende strategie van de bank.

Sindsdien heeft Bogers zich beziggehouden met de ontwikkeling van de backoffice informatiesystemen binnen de Rabobank, het implementeren van veranderprogramma’s met het oog op Identity & Access Management, data analytics en een kostenreductie programma gericht op het terugdringen van de ontwikkel- en beheerkosten van IT operating units. Sinds april 2015 gaf Bogers als Programmamanager Governance leiding aan een team wat de nieuwe besturingsstructuur van de Rabobank heeft geoperationaliseerd. Een breed alomvattend programma bij zowel Rabobank Nederland, Rabobank International alsook betrokken partijen als klanten, UWV en belastingdienst.

Paul Bogers - PA Consulting Group

Na zestien jaar te hebben gewerkt bij de Rabobank heeft Bogers onlangs besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Per 1 februari is hij als Director aan de slag gaan bij PA Consulting Group, met meer dan 2.600 professionals in 20+ landen één van de grotere adviesbureaus ter wereld. Het consultancybureau levert management consulting en IT consulting diensten aan opdrachtgevers binnen zowel het private als publieke domein en beslaat daarmee de gehele cyclus, vanaf het ontwikkelen van ideeën en strategieën tot en met de uiteindelijke implementatie.

Bogers blikt enthousiast vooruit op zijn nieuwe rol: “De wereld is op alle fronten sterk in beweging. Het samen met een groot (internationaal) team organisaties helpen nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, nieuwe technologieën in te zetten alsook te ondersteunen bij complexe (re-)organisatievraagstukken vormen mijn nieuwe werkgebied. Een hele mooie uitdaging na een hele mooie tijd. Ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

Naast zijn rol bij PA is Bogers sinds 1992 tevens werkzaam als docent aan Business Universiteit Nyenrode. Hij ontwikkelt onder meer lesprogramma’s die zich toespitsen op onderwerpen als accounting informatiesystemen en business & IT transformaties.