Voormalig Boer & Croon topvrouw in bestuur van ACM

15 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De voormalig bestuursvoorzitter van managementbureau Boer & Croon, Cateautje Hijmans van den Bergh, is door de Autoriteit Consument & Markt benoemd tot bestuurslid. 

Cateautje Hijmans van den Bergh is een bestuurder, interim manager en toezichthouder met jarenlange ervaring in de adviesbranche. Aan het begin van haar loopbaan werkte Hijmans van de Bergh circa acht jaar voor private bank MeesPierson (toen nog Mees & Hope), in haar laatste rol als Vice President Project & Structured Finance. In 1997 trad zij in dienst bij management- en consultancybureau Boer & Croon, waar zij in 2002 werd benoemd tot de eerste vrouwelijke partner. In 2011 volgde zij Rob van der Laan op als bestuursvoorzitter en CEO, een functie die zij vervolgens drie jaar bekleedde*. 

In totaal werkte Hijmans van den Bergh maar liefst zeventien jaar bij Boer & Croon. In die tijd was zij onder meer lid van de commissie Sanders, een commissie die advies uitbracht over de toekomst van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daarnaast vervulde ze de rol van commissaris bij het Concertgebouw en was ze toezichthouder bij ANS Beleggingsfondsen. In 2014 nam zij afscheid van het bureau, het toenmalige BoerCroon had zich na de doorstart in dat jaar afgesplitst in twee afzonderlijke bedrijven: Boer & Croon Management en Boer & Croon Corporate Finance.

Bestuur van ACMBestuur van ACM

Na haar vertrek bij Boer & Croon ging Hijmans van den Bergh aan de slag bij pensioenuitvoerder APG. De afgelopen twee jaar was zij als interim-directeur verantwoordelijk voor APG Deelnemingen. Begin dit jaar heeft de ervaren bestuurder een nieuwe stap gemaakt in haar carrière. Per 1 januari is Hijmans van den Bergh benoemd tot bestuurslid bij Autoriteit Consument & Markt (ACM). In december keurde de ministerraad haar benoeming goed, die was voorgedragen door minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Bestuur ACM

Met de komst van Hijmans van den Bergh is het driekoppige bestuur van ACM wederom compleet. Ze volgt Anita Vegter op als bestuurslid, die de overstap heeft gemaakt naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daar is Vegter aan de slag gegaan als directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving. Naast Hijmans van den Bergh bestaat het bestuur van ACM uit bestuursvoorzitter Chris Fonteijn en Henk Don, die beide al sinds de start van de ACM bestuurslid en daarvoor bestuursleden waren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de voorloper van de ACM.

* Boer & Croon kende destijds een driejaarlijkse bestuurswissel.