Capgemini Academy wint best presterende werkgever award

21 december 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Academy praktijk van Capgemini is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot de best presterende werkgever in de branche voor Opleidings- en Trainingsorganisaties. Begin 2017 maakt voormalig premier Jan-Peter Balkenende tijdens een feestelijk gala, dat zal worden uitgezonden op RTL7, bekend of Capgemini Academy zich ook tot algehele winnaar mag kronen.

Het hele jaar door voert het Nationale Business Succes Award Instituut (NBSA) in ons land onderzoek uit naar goed werkgeverschap. Per branche worden organisaties onder de loep genomen en wordt aan de hand van verschillende criteria de top van de sector in kaart gebracht. Het selectieproces bestaat uit een intensieve doorlichting van de verschillende organisaties en uit het afnemen van diverse interviews – hierbij wordt gekeken naar criteria als expertise, onderscheidend vermogen, ambitie en innovatievermogen.

In de categorie ‘Opleidings- en Trainingsorganisaties’ is Capgemini Academy, de opleidingspraktijk van ICT dienstverlener Capgemini, als winnaar uit de bus gekomen. De jury, die onder andere bestond uit professor Sylvester Eijffinger (Hoogleraar in Tilburg) en Bernd Schneider (Juryvoorzitter ‘Beste idee van Nederland’), roemde de opleider voor de manier waarop het medewerkers centraal stelt en voor de kwaliteit die de praktijk aan klanten levert. Ook speelt Capgemini Academy volgens de jury in op actuele ontwikkelingen en is het erg goed in staat om aan te sluiten bij specifieke behoeften – een gegeven dat ook naar voren kwam in een recente audit uitgevoerd door Cedeo*, een onafhankelijk instituut dat de kwaliteit van opleidingsinstellingen beoordeelt. 

Capgemini Academy wint best presterende werkgever award

In een reactie op de gewonnen award geeft Debby Jansen, directeur van Capgemini Academy, aan: “De passie om onze klanten te inspireren en te faciliteren in ontwikkelen en opleiden, is binnen de gehele organisatie voelbaar. Dit is waar ik enorm trots op ben en zeker omdat dit door onze klanten wordt gewaardeerd, middels de benoeming als best presterende werkgever binnen de branche.”

Als verder onderdeel van de verkregen erkenning, zal SBS6 in het weekend van 24 en 25 december een interview tussen Debby Jansen en Tv-presentator Arnold Vanderlyde uitzenden. In het interview zal de directeur van Capgemini Academy ingaan op de vraag hoe Capgemini Academy zich weet te onderscheiden van overige opleiders in het veld en zal Jansen aangeven wat volgens haar de belangrijkste succesfactoren zijn geweest voor het winnen van de Best Presterende Werkgever award.

Begin 2017 vindt de verkiezing van de algehele winnaar plaats tijdens de Grand Finale van de competitie. Op de avond zal de prijs worden uitgereikt door voormalig premier, CDA kopstuk en EY partner Jan-Peter Balkenende. Capgemini strijdt onder meer tegen EIFFEL, die is verkozen tot beste werkgever in consultancybranche. 

* Het onderzoeksrapport van Cedeo prees verder de kwaliteit van de trainers (kennis, didactische en persoonlijke vaardigheden) en het ruime aanbod van cursussen, trainingen en opleidingen dat Capgemini Academy aanbiedt.