Anne-Marie Laeven en Nanning de Jong in dienst bij Berenschot

19 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Berenschot heeft de gelederen versterkt met twee nieuwe consultants: Anne-Marie Laeven en Nanning de Jong.

Anne-Marie Laeven - De Boer is per 1 december 2016 in dienst getreden als senior managing consultant. Zij gaat zich bij het bureau uit Utrecht richten op de organisatiekundige en bedrijfsmatige uitdagingen in de zorg, en meer specifiek die van ziekenhuizen en GGZ-instellingen. 

De afgelopen jaren is Laeven - De Boer grotendeels werkzaam geweest bij het UMC Utrecht waar zij verantwoordelijk was voor de bedrijfsvoering van de divisie Kinderen, Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Juliuscentrum voor eerstelijnsgeneeskunde en gezondheidswetenschappen. Het laatste jaar was ze lid van de Raad van Bestuur van het Trimbosinstituut.

Laeven - De Boer is een goede bekende van Berenschot. In de periode 2005 - 2009 was ze al eerder werkzaam voor het adviesbureau, toen ze betrokken was bij de opzet en uitbouw van de adviesgroep Zorg. Eerder in haar loopbaan werkte ze voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Albert Schweitzer ziekenhuis en Prismant, waar ze haar carrière begon als consultant.

Anne-Marie Laeven en Nanning de Jong

Een woordvoerder van Berenschot laat weten “zeer ingenomen” te zijn met de terugkeer van Laeven - De Boer. “Met haar kennis en ervaring is zij een welkome versterking van onze groeiende adviespraktijk in de zorg.”

Afgelopen maand trad ook Nanning de Jong in dienst. In de rol als managing consultant gaat hij zich onder meer bezighouden met opdrachten op het terrein van digitale transformaties van (industriële) bedrijven. Hij voegt zich bij de Strategie, Financiering & Innovatie praktijk van de dienstverlener en wordt daarnaast onderdeel van de 3D printing expertgroep. Eerder dit jaar was de expertgroep mede-initiator van de zogeheten 3D-Print Atlas initiatief. 

De afgelopen vijf jaar voerde De Jong eigen ondernemingen op het gebied van 3D printen, waaronder 3Dwergen en Super Tangible. Daarvoor werkte hij zo’n vier jaar bij The Bridge, een dochteronderneming van Twynstra Gudde, en bij Johnson & Johnson, waar hij het tweejarig Management Traineeship programma doorliep.

Berenschot is een van de grootste organisatieadviesbureaus van ons land. In september lanceerde het bureau een vernieuwde website.