Michel Kee en Ruben Freudenthal partner bij Mazars Nederland

02 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor Mazars heeft twee nieuwe partners benoemd: Michel Kee en Ruben Freudenthal. Kee versterkt de consultancy activiteiten van het bureau, Freudenthal richt zich op de dienstverlening aan vermogende klanten.

Michel Kee (1962) is zijn carrière gestart bij KPMG waar hij 16 jaar werkzaam was in zowel de financial audit (RA in 1989) als de consultancy praktijk. Kee maakte daarna de overstap naar de lijn. Hij werkte negen jaar bij Heineken, in zijn laatste rol als Head Group Internal Audit, vier jaar bij TNT, meest recent als Director Internal Audit en 2,5 jaar bij Orpic in Oman, als Chief Internal Audit.

In deze rollen heeft hij zich bezig gehouden met het opzetten en/of transformeren van internal audit functies en aanpalende activiteiten waaronder risk management, internal control frameworks en compliance/ethics programma’s. Daarnaast is hij vijf jaar actief geweest in het bestuur van het Instituut van Internal Auditors (IIA) in Nederland, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. Momenteel is hij nog aan het IIA verbonden als voorzitter van de Raad van Advies.

Bij Mazars – een van de top 10 accountancykantoren van ons land – versterkt Kee de GRIC praktijk als partner. De GRIC tak richt zich op advies en ondersteuning op het gebied van Governance, Risk Management, Internal Control en Internal Audit zowel in de publieke als private sector. 

Michel Kee en Ruben Freudenthal

Ruben Freudenthal (1963) startte in 1985 zijn carrière als belastingadviseur in de algemene belastingpraktijk van Deloitte. In 1997 is hij partner geworden bij Deloitte, waarna hij zich is gaan specialiseren in Private Client Services en eindverantwoordelijk is geworden voor de Private Client Services praktijk van het Big Four kantoor. Sinds 2002 is Freudenthal hoogleraar belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een expertisefocus op inkomstenbelasting.

Freudenthal heeft ruime ervaring in de advisering van vermogende families, familieleden en hun onderneming, en in de advisering bij opvolgingsvraagstukken, family governance, estate planning, tax planning, beleggingsstructuren, emigratie- en immigratievraagstukken, vermogensoverdracht, en goede doelen.

Hij voegt zich als partner bij de Private Clients praktijk van Mazars – de klanten van Freudenthal zijn voornamelijk vermogende particulieren en familiebedrijven, veelal met een achtergrond in sectoren als vastgoed, retail en productiebedrijven. Volgens onderzoek van Capgemini telt ons land ongeveer 204.000 miljonairs, een stijging van 8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Wereldwijd zijn er 15,4 miljoen vermogende particulieren, gezamenlijk goed voor een totaal vermogen van $59,7 biljoen. 

Mazars wordt geleid door een Raad van Bestuur bestaande uit Ton Tuinier, Hans Viskil, Peter Hopstaken, Wim Lubben en Mark Lucas Luijckx.