Nieuwe Raad van Bestuur voor accountant en adviseur Mazars

28 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants en adviesorganisatie Mazars heeft een nieuwe Raad van Bestuur bestaande uit Ton Tuinier (voorzitter), Hans Viskil, Peter Hopstaken, Wim Lubben en Mark Lucas Luijckx.

Ton Tuinier (1960) is na het afronden van zijn studie in 1982 gestart als belastingadviseur bij Mazars. Sinds 1996 is hij partner. Zijn expertise ligt in corporate en internationale fiscale vraagstukken. Tuinier is sinds 2008 lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk geweest voor de Nederlandse belastingpraktijk. Daarnaast is hij Global Head of Tax en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de belastingpraktijk van Mazars Groep. Als voorzitter van de Raad van Bestuur geeft hij leiding aan Mazars Nederland.

Hans Viskil (1965) is sinds 1988 werkzaam in de accountancy. Viskil is in 1992 bij Mazars gestart in de controle- en adviespraktijk en sinds 2000 als partner actief. Hij geeft leiding aan de consultancypraktijk. Daarnaast vervult hij een rol binnen de Mazars Groep op het gebied van internationale ‘owner managed business’.

Peter Hopstaken (1962) is na afronding van de studie bedrijfseconomie in 1987 als accountant gestart bij Mazars. Hij is sinds 2001 actief als partner. Naast zijn werkzaamheden en leidinggevende rol in de audit & assurance praktijk is hij vanuit zijn functie bestuurslid van de Foundation for Audit Research en van de OPAK commissie van het NBA.

Ton Tuinier, Hans Viskil, Peter Hopstaken, Wim Lubben en Mark Lucas Luijckx

Wim Lubben (1960) is sinds 1985 werkzaam bij Mazars en vanaf 1996 actief als partner. Hij heeft als controlerend accountant van middelgrote organisaties een focus op familiebedrijven. Lubben geeft leiding aan de Nederlandse accounting & outsourcing praktijk.

Mark Lucas Luijckx (1972) heeft in 1996 zijn opleiding Nederlands Recht en Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden afgerond. Sinds 1997 is hij werkzaam voor Mazars Private Clients in Den Haag. Sinds 2006 is hij partner. Daarnaast is hij als redacteur of vaste medewerker verbonden aan een aantal fiscale tijdschriften en is hij docent bij de Nederlandse Orde voor Belastingadviseurs. Zijn expertise ligt in internationale Estate Planning. Sinds 2014 is hij Deputy Head of Tax voor Mazars Groep. Lucas Luijckx geeft in Nederland leiding aan de belastingpraktijk.

Voorzitter Ton Tuinier: “De Raad van Bestuur van Mazars hecht groot belang aan een op kwaliteit gerichte cultuur en het daarbij passende gedrag. Dit komt tot uiting in de manier waarop wij met elkaar omgaan binnen de organisatie, de teams en als individuen. Maar ook bij de interactie met onze opdrachtgevers, stakeholders en omgeving. In het streven naar een duurzaam rendement vinden wij het van groot belang te blijven investeren in de kwaliteit van mensen. Deze Raad van Bestuur wil waarde toevoegen aan zowel de organisatie als de maatschappij.”

Wereldwijd heeft Mazars 17.000 professionals in 77 landen, waarmee het zich een van de grootste zakelijke dienstverleners ter wereld mag noemen. Met een omzet van circa €77 miljoen is Mazars een top-10 speler in Nederland.