Voormalig BCG'er Matthijs Tetteroo leidt datalabels van FD Media

22 november 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

FD Mediagroep heeft voormalig BCG consultant Matthijs Tetteroo aangesteld als algemeen directeur van Company.info en Webservices.nl. Met de datastrateeg aan het roer wil de dataleverancier voor de zakelijke markt de naar eigen zeggen gouden kansen in de markt verzilveren.

Company.info, een uitgever van een online database met bedrijfsinformatie voor de zakelijke markt, werd in 1998 opgericht. In 2012 – het bedrijf was in de tussenliggende jaren gegroeid tot een omvang van ruim 30 medewerkers – werd Company.info door FD ingelijfd. Onder de vlag van FD Mediagroep heeft het platform zich ontwikkeld tot de grootste online bedrijvendatabase van ons land; volgens de site van Company.info telt het platform meer dan 155.000 gebruikers.

Per 1 januari 2017 heeft de datadienstverlener een nieuwe topman: Matthijs Tetteroo. Hij is sinds de zomer van 2014 werkzaam bij de uitgever – in zijn meest recente rol als Head of Business Development & Intelligence was hij verantwoordelijk voor de toepassing van data science en analytics ter ondersteuning van de uitbouw van labels als Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Fondsnieuws, Energeia, ESB en Pensioen Pro. Tetteroo volgt Benedicte Lochtenberg op, die sinds 2006 werkzaam was bij Company.info, en vanaf begin 2015 de scepter zwaaide.

Matthijs Tetteroo

FD Mediagroep heeft samen met Tetteroo ambitieuze plannen ontwikkeld voor Company.info, waarin er gerefereerd wordt aan het ingaan van de “volgende groeifase”. Tetteroo: “Data is the new oil en dat biedt nieuwe kansen voor Company.info.” Door middel van meer en vooral kwalitatief betere informatie, ondersteund door slimme data-oplossingen, wil de toekomstige topman zakelijke professionals nog beter helpen met het verkrijgen van inzichten. “Het is essentieel dat wij onze klanten helpen met panklare oplossingen op het gebied van datakwaliteit, data-integratie en data-insights”, aldus Tetteroo.

Daarnaast wijst hij op het toenemende belang van het verkrijgen van voorspellende inzichten. Gebruikmakend van data analytics en artificial intelligence wil Tetteroo in staat zijn om klanten proactief en tijdig te informeren over zakelijke kansen en bedrijfsrisico’s. “Zo willen wij bijvoorbeeld onze klanten potentiële leads aanreiken op basis van trends en signalen in jaarcijfers, nieuws, aantal medewerkers, bestuurders van een bedrijf en de gerelateerde sector.” 

Om de transitie mogelijk te maken is Company.info bezig met verschillende upgrades, stelt FD Mediagroep, zoals het uitrollen van nieuwe tools, het versterken van de IT-infrastructuur en het toevoegen van extra databronnen. Ook introduceert het platform nieuwe diensten voor specifieke zakelijke behoeften. “Company Index is daar een goed voorbeeld van. Dit is de indicator van financiële bedrijfsprestaties, die onlangs aan Company.info is toegevoegd”, licht Tetteroo toe. 

Webservices.nl
Tetteroo krijgt een dubbelrol bij de uitgever. Hij wordt ook verantwoordelijk voor Webservices.nl, een leverancier van kwalitatieve datadiensten die via webkoppelingen kunnen worden verrijkt. Het in Haarlem gevestigde bedrijf is opgericht in 2005 en biedt zijn klanten een digitaal platform om data op te vragen, valideren en verrijken. Het betreft data als informatie uit het Kadaster, over voertuigen, adressen of kredietwaardigheid. Webservices.nl werd in juni 2015 door FD Mediagroep toegevoegd aan de portefeuille. 

Titels van FD Mediagroep

Scheidende directeuren Benedicte Lochtenberg en Jeroen Wolfs (oprichter en topman van Webservices.nl) laten in een reactie weten volop vertrouwen te hebben in Tetteroo. “Matthijs loopt voorop als het gaat om datakwaliteit, context geven aan data en data-integratie. Wij zijn daarom blij dat hij ons opvolgt.” Ook FD Mediagroep is positief over de capaciteiten van Tetteroo, opvallend hierbij is de verwijzing naar zijn vorige werkgever: The Boston Consulting Group. “Voor zijn carrière bij de FD Mediagroep werkte Tetteroo bij de Boston Consulting Group. Dit maakt deze datastrateeg de aangewezen persoon om Company.info verder te ontwikkelen”, schrijft de groep in een persverklaring. Tetteroo werkte meer dan zes jaar (tussen 2007 en 2014) voor het prestigieuze consultancykantoor in Amsterdam, met een focus op opdrachten in de Technology, Media & Telecom (TMT) sectoren.

FD Mediagroep wordt sinds begin 2014 geleid door Eugenie van Wiechen, voormalig Managing Director van LinkedIn Nederland en een voormalig consultant van McKinsey & Company. Financieel Directeur Jeroen van Dijk heeft een verleden bij Arthur Andersen.