Menno Veen en Maarten Kroef verbinden zich aan Gwynt

27 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Gwynt heeft zijn adviesteam uitgebreid met twee ervaren professionals: Menno Veen, die is aangetrokken als Senior Business Associate; en Maarten Kroef, die is gestart als Medior Business Associate. Veen is afkomstig van Kuehne + Nagel, waar hij de afgelopen zes jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als Innovation Manager. Kroef werkte de afgelopen tien jaar in verschillende functies voor zijn familiebedrijf Peka Kroef, in zijn laatste rol als Product Manager.

Menno Veen is een professional met jarenlange management en consultancyervaring. Gedurende zijn loopbaan heeft hij afwisselend in operationele- en project- (management)rollen gewerkt binnen verscheidene Supply Chain en Logistieke organisaties, waarbij hij verantwoordelijk was voor teams van 1 tot 500 medewerkers. Veen heeft zich gaandeweg ontwikkeld van business manager naar change manager en heeft ruime ervaring in veranderprocessen en specifiek in het creëren van momentum bij medewerkers, het innoveren van diensten en het digitaliseren & mechaniseren van processen. Internet of Things, Gamification en Visual Recognition zijn onderwerpen waar de ervaren manager de afgelopen jaren intensief aan heeft gewerkt. Veen studeerde af in Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en rondde ook zijn Masteropleiding Transport & Logistics aan de TIAS Business School af.

Concreet was Veen de afgelopen zes jaar werkzaam bij logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel, waar hij in 2010 startte als Business Unit Manager. Via een rol in Projects & Implementation heeft hij recent als IT & Innovations Manager voor Kuehne + Nagel Contract Logistics vorm en inhoud gegeven aan innovatie. In de periode voor Kuehne + Nagel werkte hij als General Manager Operations bij Supply Chain speler TDG en was hij ruim drie jaar Consultant bij IG&H Consulting & Interim
.
Menno Veen, Maarten Kroef

Vorige maand is Veen als Senior Business Associate gestart bij Gwynt, een adviesbureau gespecialiseerd in organisatieverandering met een focus op de sectoren industrie, retail, familiebedrijven en herstructureringen. Over de toegevoegde waarde van Veen zegt Léon Peters, partner bij Gwynt: “Menno is creatief, oplossingsgericht en daadkrachtig als het gaat om het implementeren van de noodzakelijke verandering. Daarnaast is hij zeer mensgericht en een absolute versterking van ons team. We zijn vol vertrouwen dat onze klanten dezelfde positieve ervaring zullen hebben.” 

Maarten Kroef was de afgelopen elf jaar actief binnen ‘zijn eigen’ familiebedrijf, Peka Kroef. Na het behalen van zijn bachelor in Bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool, startte Kroef zijn loopbaan binnen het familiebedrijf en vervulde hij uiteenlopende functies. Hij werkte eerst ongeveer zeven jaar als Inkoper en vervolgens zes jaar tevens als Facility Manager, waarbij hij onder meer verantwoordelijk was voor het facilitair beheer van het hoofdkantoor, het onderhouden van contacten met leveranciers en interne en externe technische diensten, en de organisatie en aansturing van evenementen.

De afgelopen vier jaar was Kroef als Product Manager werkzaam. Hij gaf onder andere leiding aan multidisciplinaire projectteams, was verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe artikelen en het verbeteren van deze product introducties, en initieerde en voerde incidentele verbeter- en ontwikkeltrajecten op verpakkingsgebied uit.

Ook Kroef besloot recentelijk de overstap naar de adviesbranche te maken en is bij Gwynt aangesteld als Medior Business Associate, waarmee het team van Gwynt inmiddels uit meer dan twintig professionals bestaat. Over de komst van Kroef, zegt Peters: “Maarten is gedreven, professioneel en gestructureerd en heeft daarbij altijd een groot oog voor detail. Problemen zijn er om opgelost te worden! Een familiebedrijven man in hart en nieren die onze focus op Familiebedrijven nog verder zal versterken.”