Werken bij de Technology en Solutions praktijken van Magnus

18 november 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met circa 130 professionals is Magnus een van de grotere consultancy- en technologie adviseurs van ons land. Milan Meijer, Consultant bij Magnus Green (de Solutions praktijk), en Thomas Jones, Consultant bij Magnus Blue (de Technology tak), vertellen in dit interview over waarom ze voor Magnus hebben gekozen, de type opdrachten die ze uitvoeren en hoe hun typische werkweek eruitziet.

Wat doe je bij Magnus?

Milan: Ik ben consultant bij het Mendix team van Magnus Green. Mendix is een app platform waarmee je snel maatwerk applicaties kunt bouwen. Dus naast consultant ben ik ook app-developer. Zo combineer ik advies geven met het realiseren van complexe vraagstukken. 

Thomas: Mijn naam is Thomas Jones en ik werk nu 7 maanden bij Magnus Blue op het gebied van SAP Enterprise Asset Management. Hiervoor werkte ik 2 jaar bij TATA Steel als SAP Consultant.

Waarom heb je voor Magnus gekozen?

Milan: Na mijn studie Finance zocht ik een consultancybureau met de focus op IT. Magnus had interessante projecten en klanten. Ook algemene indruk van het bedrijf en de werknemers tijdens de gesprekken waren goed. Zo ben ik gestart als Junior Mendix Consultant!

Thomas Jones - Magnus Blue

Thomas: Bij mijn vorige werkgever werkte ik samen met Magnus aan een project. Ik kon het gelijk goed vinden met de Magnianen en was onder de indruk van de kwaliteit van het werk dat ze afleverden. Toen ik de volgende stap in mijn carrière wilde maken, lag het voor de hand om bij Magnus te solliciteren!

Wat maakt Magnus zo anders? 

Milan: Als je bij Magnus begint, kies je eerste een specialisatie zoals Android, SAP, Mendix of Management Consultancy. Je krijgt direct verantwoordelijkheid binnen een project en werkt met je team bij de opdrachtgever. Je kunt jezelf snel verder ontwikkelen via nieuwe projecten, ook in de andere takken binnen Magnus. Ik vind het heel prettig dat Magnus mij die vrijheid biedt en dat ik zo mijn eigen weg kan bepalen. De platte organisatie en relaxte sfeer zorgen ervoor dat je bij iedereen kunt aankloppen. Zo leer je snel en vind je uitdaging én verantwoordelijkheid.

Thomas: Allereerst de mogelijkheid om veel nieuwe vaardigheden te leren. Bovendien verliezen we bij Magnus de menselijk maat niet uit het oog, ondanks de druk van het consultancy werk. Want naast consultant ben ik ook trotse vader van twee kinderen.

Wat was je eerste project?

Milan: Mijn eerste opdrachtgever was Kao, bekend van haarproductmerken als Goldwell en KMS California. We ontwikkelden een applicatie voor het Global Education programma. Via deze app kunnen seminars worden gepland en worden bijgewoond door kappers die zijn aangesloten bij Kao. De applicatie wordt uiteindelijk in meer dan 15 landen gelanceerd. Ook is er een iPad-app aan gekoppeld om Kao-vertegenwoordigers in het veld te ondersteunen. 

 Milan Meijer - Magnus Green

Waar werk je nu aan?

Milan: Nu werk ik aan een opdracht voor een serviceorganisatie voor schadeherstel, preventie en onderhoud. Heel anders. Samen met een team van ongeveer 10 collega’s bouwen we een applicatie om schadedossiers mee af te handelen. Deze Mendix applicatie staat in verbinding met een groot aantal herstelbedrijven, die via hun mobiele iOS of Android telefoon de schade en het herstel kunnen inschatten en rapporteren. 

Thomas: Ik ben nu bezig met de laatste fase van een logistiek project. Dat is niet echt mijn vakgebied, maar ik weet er genoeg vanaf om mijn collega-consultants nuttige ondersteuning te bieden. Een mooie klus om mijn kennis verder te verbreden! Verder doe ik doorlopend beheercalls voor verschillende klanten, dit zijn vaak wat kleinere klusjes van een dag of minder. Binnenkort ga ik beginnen aan een groot project bij een energiebedrijf om te adviseren over indeling van de master data van hun onderhoudsorganisatie. Kortom, verschillende projecten tegelijk en ook nog verschillend van karakter. Dit kenmerkt de afwisseling van consultancy en dat bevalt mij erg goed! 

Wat vind jij het leukst aan je werk?

Milan: Het leukst vind ik dat ik samen met mijn team direct naast de klant zit. Hierdoor kan ik hetgene dat ik een uur daarvoor heb besproken, meteen bouwen en laten zien. Daardoor zie ik iedere dag het resultaat van mijn acties en kan ik op een snelle en efficiënte manier een gave custom-made applicatie maken.

Thomas: Het zijn lekker concrete opdrachten. De opdrachtgever heeft een ICT-gerelateerd probleem – of kans – en dat mogen wij gaan oplossen totdat het werkt. Het blijft dus niet bij zweverigheden of adviesrapporten die onderin een la verdwijnen. We zijn pas klaar als het werkt. Ook is het werken aan grote, uitdagende projecten met mensen van meerdere disciplines erg leuk: het is echt teamwork! Bovendien houd ik van de flexibiliteit van consultancy. Het gaat erom dat we iets goeds opleveren, binnen de tijd en het budget. Als ik een middag thuis moet werken kan dat; later beginnen en later doorwerken kan ook. Als je maar verantwoordelijkheid neemt voor wat je neerzet – en die neem ik graag! 

Kantoor van Magnus

Hoe ziet jouw week eruit?

Milan: Van maandag tot en met donderdag ben ik bij de opdrachtgever op kantoor aan het werk. Samen met mijn team heb ik ’s ochtends een stand-up meeting waarin we kort (maar krachtig!) de lopende zaken van dat moment bespreken. Daarna varieert de dag van meetings met de opdrachtgever over de behoeften van de organisatie tot het oplossen van bugs of het uitdenken van nieuwe functionaliteiten. Op vrijdag is vrijwel iedereen aan het werk op het kantoor van Magnus in Naarden. Op deze momenten werk je ook aan Magnus-gerelateerde zaken. 

Thomas: Binnen consultancy is in principe elke week anders, een standaard week omschrijven is dus lastig. Desondanks komende de meeste bezigheden elke week wel voor. Zo ziet mijn week er nu uit:

  • Maandag: Mails doornemen, weekplanning maken, interne zaken regelen
  • Dinsdag: Op mijn huidige project zijn vandaag de meeste meetings bij de opdrachtgever. Ik ben bij de meetings en werk verder op locatie van de opdrachtgever.
  • Woensdag en donderdag: Ook nu ben ik bij de opdrachtgever te vinden. Met een beetje geluk zijn er niet al te veel meetings zodat ik lekker kan doorwerken.
  • Vrijdag: Ik ben om de week op vrijdag vrij, de andere vrijdagen ben ik op ons kantoor. Veel andere collega’s hebben kennelijk dezelfde gedachte, wat maakt dat het vrijdag meestal gezellig druk is. Dit is dan ook de beste dag voor overleg met collega’s buiten het project.

En wat doe je in het weekend? 

Milan: In mijn vrije tijd maak ik muziek en ga ik zeer regelmatig wielrennen. 
Thomas: In mijn vrije tijd ben ik een echte gamer! Daarnaast doe ik aan middeleeuws zwaardvechten.