Dutch Directors Guild huurt Novel in voor PR-campagne

16 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Novel Creative Consultancy is door de Dutch Directors Guild, de Nederlandse belangenvereniging voor televisie- en filmregisseurs, ingeschakeld als campagnebureau. Novel zal voor de vereniging  een PR-campagne voeren ter promotie van een seminar over culturele diversiteit in de filmindustrie.

Novel Creative Consultancy (hierna Novel) werd in 2015 opgericht door drie jonge professionals. Het bureau combineert consultancy met het creëren van creatieve concepten en het leveren van PR- en communicatiediensten. Het jonge bureau wist de afgelopen tijd verschillende opdrachten in de wacht te slepen, waaronder een strategische adviesopdracht voor kunstfestival NEU NOW en ondersteuning bij de rebranding van Fonds Kwadraat. 

Nederlands Film Festival

Onlangs is Novel uitgekozen om een opdracht uit te voeren voor de Dutch Directors Guild (DDG), de belangenvereniging voor Nederlandse regisseurs van films en televisieprogramma’s. DDG organiseert tijdens het Nederlands Film Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 21 tot 30 september in Utrecht, een seminar over de culturele diversiteit in de televisie- en filmindustrie*. “Het thema culturele diversiteit is uiterst urgent, in de samenleving en zeker ook in de kunsten”, vertelt Martijn Winkler, voorzitter van DDG. Tijdens het seminar wordt ingegaan op de meerwaarde van diversiteit op het gebied van script en regie.

Novel is ingeschakeld om het seminar, dat zal plaatsvinden op dinsdag 27 september, onder de aandacht te brengen door middel van een PR-campagne. “We hebben gekozen voor Novel vanwege hun vermogen om complexe culturele en maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht te brengen van een breed publiek”, legt Winkler de keuze voor het Amsterdamse creatieve consultancybureau uit. Maurice Seleky, partner en een van de medeoprichters van Novel, vertelt tegenover vakblad Adformatie uit te kijken naar de opdracht: “Het is een bijzonder mooie uitdaging DDG te mogen ondersteunen in hun streven de Nederlandse filmwereld diverser te maken.”

* DDG organiseert het seminar in samenwerking met (op alfabetische volgorde) ACT Acteursbelangen, het Filmfonds, Filmproducenten Nederland, het Nederlands Film Festival en Netwerk Scenarioschrijvers.