Adjust Consulting medeoprichter van The Global Sourcing Alliance

08 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adjust Consulting is een samenwerking aangegaan met drie inkoopspecialisten uit de Verenigde Staten, Duitsland en China. Ieder lid zal de Sourcing en Procurement diensten in het eigen land blijven uitvoeren, maar onder de naam The Global Sourcing Alliance zullen zij gaan samenwerken om hun diensten internationaal aan te kunnen bieden aan klanten in Europa, de VS en Azië.

Met het sluiten van de alliantie wil Adjust Consulting – een adviesbureau gespecialiseerd in inkoop, supply chain en beleidsadvisering met 25+ adviseurs – zijn ruime kennis op het gebied van supply chain, sourcing en procurement verder uitbreiden. Door The Global Sourcing Alliance ligt “wereldwijde marktinformatie nog meer binnen handbereik en zijn sourcing consultants makkelijker te benaderen”, stelt Adjust Consulting.

The Global Sourcing Alliance

De partners van The Global Sourcing Alliance – naast Adjust Consulting gaat het om de organisaties Paladin Associates (VS), Sourcing on Demand (Duitsland) en Tactica (Hongkong) – willen door de samenwerking lokale klanten, die internationaal willen inkopen, nog beter kunnen bedienen. De vier partijen kunnen elkaar ondersteunen bij het uitvoeren van sourcingtrajecten, spend analyses en benchmarks en krijgen door de internationale connecties een beter overzicht van de internationale prijsverschillen. Bovendien kunnen de aanbestedingen in de verschillende markten onderzocht worden, om op deze manier meerwaarde te creëren.

De gesloten alliantie van Adjust Consulting past binnen een zichtbare trend in de inkoopmarkt, waar partijen steeds vaker elkaar opzoeken om hun schaal te kunnen vergroten – ieder op zijn eigen manier. Inkoopdienstverlener Aeves nam bijvoorbeeld eerder dit jaar branchegenoot Benefit over om – in lijn met zijn ambitieuze omzetdoelstellingen richting 2020 – zijn dienstverlening verder te kunnen verbreden.

Adjust Consulting besluit: “Deze samenwerking zal het bereik van Adjust in Europa, de Verenigde Staten en Azië aanzienlijk vergroten. Wij kijken uit naar een bijzonder prettige samenwerking met de leden van The Global Sourcing Alliance.”